Η νοστιμιά αυτού του πιάτου θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Χοιρινά πουγκάκια γεμιστά με πιπεριές και μανιτάρια σαν την αγαπημένη μας τηγανιά.
Νόστιμα χοιρινά πουγκάκια
Η συγκεκριμένη ιδέα μου ήρθε πολύ απότομα, μιας και μοιράστηκε τη συνταγή της μία φίλη μου. Δεν ήξερα ότι μπορείς να φτιάξεις πουγκάκια από χοιρινό και ενθουσιάστηκα στην ιδέα.
Δοκίμασα αυτά τα χοιρινά πουγκάκια και τα λάτρεψα. Είναι ότι πρέπει για ένα τραπέζι, ως συνοδευτικό, σε ένα μπουφέ ή σε ένα πάρτι αλλά μπορείς να τα φτιάχνεις για να τα πάρεις μαζί στη δουλειά ή στο σχολείο ή στη σχολή σου. Εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’όλα πεντανόστιμα. Μοιράσου τη συνταγή με τους αγαπημένους σου.
Τι θα χρειαστείς για περίπου 10-15 κομμάτια:
- 2 συσκευασίες με φύλλα σφολιάτας
- 2 κρόκους αυγών
- Μισό κιλό χοιρινό σε κομματάκια
- Μία πιπεριά πράσινη, μία κόκκινη και μία κίτρινη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- Ένα ξερό κρεμμύδι
- Μία σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια φέτα
- 1 μεγάλη ντομάτα
- Σουσάμι για το τέλος
Διαδικασία
Δεν θα χρειαστείς πολύ κόπο και χρόνο για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα χοιρινά πουγκάκια. Γίνονται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά μπορείς να κάνεις θαύματα. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξεις και εσύ.
Πριν κάνουμε το οτιδήποτε, βγάζουμε την έτοιμη σφολιάτα από τη κατάψυξη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίγει πολύ εύκολα χωρίς να κόβεται.
Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το χοιρινό και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομματάκια και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό για να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για περίπου 20 λεπτά. Αν το κρέας θέλει κι άλλο βράσιμο, πρόσθεσε και άλλο νερό.
Για περισσότερες αλμυρές νοστιμιές δες εδώ
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, ψιλόκοψε τη ντομάτα και ρίξε τη μέσα στο μείγμα. Άσε το να πάρει μία βράση για 5 λεπτά και 2 λεπτά πριν σβήσεις το φαγητό, ρίξε μέσα τη φέτα σε τρίμματα. Η γέμιση για τα πουγκάκια μας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις.
Έπειτα, άνοιξε τη μία σφολιάτα σε έναν πάγκο και κόψε τη σε στρογγυλά, μεγάλα κομμάτια για να μπορείς να βάλεις τη γέμιση στο κέντρο τους και να τα κλείσεις προς τα πάνω σαν πουγκάκια.
Γέμισε τη κάθε ζύμη με γέμιση και δημιούργησε ένα πουγκάκι της επιλογής σου. Κόλλησε τα φύλλα και άπλωσε πάνω τους αυγό και από πάνω σουσάμι. Συνέχισε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια.
Τοποθέτησε τα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήσε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα χοιρινά πουγάκια σου είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να βάλεις κίτρινο τριμμένο τυρί μέσα στα πουγκάκια για περισσότερη νοστιμιά.
- Αντί για χοιρινό, βάλε κοτόπουλο ή κάποιο άλλο υλικό της επιλογής σου.
- Επίσης, μπορούν να γίνουν νηστίσιμα ή vegan, αρκεί να μην προσθέσεις τα τυριά και το κρέας. Βάλε φαντασία και φτιάξε τα δικά σου πουγκάκια.
- Συνόδευσε τα πουγκάκια, με μία δροσερή σαλάτα, γιαούρτι ή μία σος της επιλογής σου.
- Η κρέμα γάλακτος είναι μία νόστιμη επιλογή για να εμπλουτίσεις τα πουγκάκια σου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!