psomaki-apo-ruzi-psomi-rice-bread-fratzola-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Φτιάξε το πιο φουσκωτό ψωμί από ρύζι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει

Αυτό το ψωμί από ρύζι είναι ότι πιο φυσικό υπάρχει σε είδος ψωμιού. Χωρίς γλουτένη και χωρίς συντηρητικά, είναι το ιδανικό ψωμί.

 

Εύκολο ψωμί από ρύζι

rice-bread-psomi-ruziou-psomaki-apo-ruzaki-xoris-glouteni-vegan-eisaimonadikigr

 

Είμαι ένας άνθρωπος που έχει δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και στη λακτόζη και έχω καταλάβει ότι είμαστε πολλοί που αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Έτσι, αυτό που κάνω είναι να ψάχνω πιο υγιεινές συνταγές χωρίς γλουτένη ή λακτόζη και να τις φτιάχνω στα γούστα μου.

Έχω και μία ιδιαίτερη αγάπη στις κουζίνες του εξωτερικού, οπότε συχνά πειραματίζομαι με διάφορα πιάτα. Ένα από αυτά είναι και αυτό που σου παρουσιάζω παρακάτω. Τη βρήκα από έναν Ιάπωνα σεφ που φτιάχνει απίθανες συνταγές. Αυτό το ψωμί είναι το ιδανικό για όσους αγαπάνε το ψωμί, αλλά θέλουν και κάτι πιο ελαφρύ και αφράτο. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για το ψωμί από ρύζι.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για μία κανονική φρατζόλα:



  • Μισό κιλό ρύζι της επιλογής σου
  • 1 ποτήρι νερό
  • Μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για το ψωμί από ρύζι

 

promi-apo-rizi-ruzi-psomaki-fratzola-eidos-vegan-xoris-glouteni-eisaimonadikigr

 

Παρόλο που μπορεί να μην γνωρίζεις αυτή τη συνταγή και να μην είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα, πρέπει να ξέρεις ότι γίνεται πανεύκολα. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα υπέροχο, αφράτο, και ελαφρύ ψωμάκι που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Και το κυριότερο; Χωρίς ζύμωμα και περαιτέρω διαδικασίες.

Ξεκινάμε με το ρύζι μας. Βάλε το ρύζι να μουσκέψει για 2 ώρες περίπου σε ένα μεγάλο μπολ με νερό που να το σκεπάζει. Αν θέλεις, μπορείς να το ξεπλύνεις 3-4 φορές πριν αρχίσει να μουλιάζει.

Στη συνέχεια, σούρωσε το καλά και βάλε το σε ένα μπλέντερ. Πριν το χτυπήσεις, πρόσθεσε το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ξερή μαγιά. Χτύπησε το μείγμα μέχρι να λιώσει τελείως το ρύζι και να έχει μία κολλώδη υφή. Πρόσθεσε περισσότερο νερό, αν το χρειάζεται το μείγμα σου.

 

Για περισσότερες συνταγές από το εξωτερικό δες εδώ.

 

Διάλεξε ένα ταψάκι σε σχήμα ψωμιού ή κέικ και άπλωσε το ελαιόλαδο στον πάτο του. Ρίξε μέσα το μείγμα και ψέκασε με λίγο νερό από πάνω για να μην ξεραθεί. Σκέπασε τη φόρμα με ένα πανί και άφησε το σε ένα ζεστό σημείο να φουσκώσει. Υπολόγισε περίπου στα 20-30 λεπτά για να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις το δεις να έχει φουσκώσει καλά, ψέκασε πάλι με λίγο νερό και βάλε το για ψήσιμο.

Ψήσε το ψωμί μας, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα από πάνω. Μόλις ψηθεί, άφησε το να κρυώσει λίγο για 10-15 λεπτά πριν το βγάλεις από τη φόρμα του. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεφορμαριστεί εύκολα και δεν θα κολλήσει στα τοιχώματα. Το πιο νόστιμο ψωμί από ρύζι είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με όποιον θέλεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το φουσκωτό ψωμί από ρύζι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr