ksidia-ksudi-aromatika-mpaxarika-tropos-diatrofi-eisaimonadikigr

Φτιάξε το δικό σου αρωματικό ξύδι και απογείωσε τα φαγητά σου

Φτιάξε το δικό σου αρωματικό ξύδι και απογείωσε κάθε συνταγή σου. Ετοιμάσου να βυθιστείς στη μυρωδιά των σπιτικών αρωματικών ξιδιών.

Αρωματικό ξίδι

aromatika-xidia-xidi-ksidi-sintagi-tropos-eisaimonadikigr



 

Ετοιμάστε αρωματικά  ξίδια της αρεσκείας σας και χρησιμοποιήστε τα κατά βούληση, ακόμη και όταν δεν είστε ,θυμωμένοι!

Παρακάτω σου δείχνω 3 είδη αρωματικών ξυδιών που μπορείς να τα φτιάξεις πολύ εύκολα. Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

     1) Αρωματικό ξύδι με διάφορα μπαχαρικά

 

Τι θα χρειαστείς:
  • 4 φλυτζάνια ξίδι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού φασκόμηλο

Εκτέλεση

Για αρχή, σκουπίζετε ελαφρά με μια υγρή πετσέτα το δεντρολίβανο και το αφήνετε να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, σε ένα καθαρό,γυάλινο μπουκάλι με μεγάλο στόμιο, βάζετε όλα τα αρωματικά χόρτα και ρίχνετε το ξίδι. Σφραγίζετε καλά και το φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2-3 εβδομάδες.
Όταν είναι έτοιμο, αδειάστε το ξίδι σε ένα καθαρό μπουκάλι και πετάτε τα αρωματικά χόρτα. Το ξύδι μας είναι έτοιμο.

         2) Αρωματικό ξύδι με φύλλα βασιλικού

 

Τι θα χρειαστείς:
  • 1 κιλό ξίδι
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 σπόρους πιπέρι
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Στην αρχή, πλένετε καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά και μετά ψιλοκόψτε τα όλα μαζί και ρίξτε τα όλα μέσα στο ξίδι. Αφήστε τα για μια μέρα στο ξίδι και ύστερα περάστε τα όλα από καθαρό τουλπάνι, αδειάζοντας το σε μπουκάλι. Το ξύδι μας είναι έτοιμο.

        3) Με δεντρολίβανο,δάφνη και πιπέρι

Τι θα χρειαστείς:
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ξίδι
  • 1 κομμάτι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση

Τοποθετείστε το δεντρολίβανο, αφού το σκουπίσετε ελαφρά με μια πετσέτα, σε ένα μπουκάλι μαζί με τη  δάφνη και το πιπέρι.Στη συνέχεια, γεμίστε το μπουκάλι με το ξίδι και σφραγίστε το πολύ καλά.
Το διατηρείτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος  μέρος για 3 εβδομάδες πριν το χρησιμοποιήσετε.
Καλή επιτυχία! Ποιο ήταν το αγαπημένο σας ξύδι και ποιο θα δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς;

Post Author: Eisaimonadikigr