afrato-keik-me-spanaki-spinach-cake-kekaki-almiro-sintages-eisaimonadikigr

Φουσκωτό, αλμυρό κέικ με σπανάκι χωρίς φύλλο

Δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτό το αλμυρό κέικ με σπανάκι. Γίνεται πολύ εύκολα και δεν χρειάζεται φύλλο. Από τα πιο εύκολα και νόστιμα κέικ.

 

Αλμυρό κέικ με σπανάκι

cake-me-spanaki-afrato-keik-kekaki-sintages-eisaimonadikigr

 

Τις προάλλες είχαμε κάνει ένα οικογενειακό τραπέζι. Ετοίμασα διάφορα καλούδια και νόστιμα πιάτα και τη τελευταία στιγμή μου ήρθε μία ανεπανάληπτη ιδέα. Έριξα μία ματιά στα ντουλάπια μου και παρατήρησα ότι έχω ότι χρειάζομαι για ένα ξεχωριστό, αλμυρό κεκάκι. Ήθελα να εντυπωσιάσω τους συγγενείς μου με ένα μοναδικό πιάτο που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει και πιστεύω ότι το πέτυχα και με το παραπάνω. Αυτό το κέικ που είναι γεμιστό με σπανάκι, έγινε άφαντο μέσα σε 10 λεπτά και όλοι είχανε να λένε για τη νοστιμιά του.

Επίσης, είναι από τα πιο εύκολα κέικ που μπορείς να φτιάξεις και έχει πολλές βιταμίνες. Σίγουρα είναι το ιδανικό για τους μικρούς μας φίλους αν για παράδειγμα, θέλεις να κρύψεις μέσα κάποιο λαχανικό. Και επίσης, είναι το σνακ που μπορείς να έχεις πάντα έτοιμο στο σπίτι και να ”κλέβεις” ένα κομμάτι κάθε φορά που βιάζεσαι. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί και ετοιμάσου να δοκιμάσεις το πιο αφράτο, λαχταριστό και πεντανόστιμο κεκάκι.

 

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα στρογγυλό ταψάκι ή μία φόρμα κέικ (22 εκατοστά περίπου):

 



 

  • 1 γιαούρτι της επιλογής σου (200 γραμμάρια)
  • 2 αυγά
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Μία πρέζα πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο ή κάποιο άλλο τυρί που σου αρέσει
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και παρασκευή για το κέικ με σπανάκι

almiro-keik-me-spanaki-cake-spinach-sintagi-eisaimonadikigr

 

Για τη παρασκευή αυτού του κέικ μπορούν να βοηθήσουν μικροί και μεγάλοι μιας και δεν χρειάζεται πολύ κόπο. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις έτοιμο ένα υπέροχο κέικ που θα λατρέψουν όλοι.

Για αρχή, θα ξεκινήσουμε με το σπανάκι μιας και θέλουμε να είναι κρύο όταν το βάλουμε στη ζύμη μας. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα βάζουμε να τσιγαριστούν. Μετά από 2 λεπτά, πλένουμε καλά το σπανάκι μας και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με τον άνηθο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να μαραθεί τελείως το σπανάκι και μείνει στη μισή του ποσότητα απ’ ότι ήταν πριν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

 

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε το μείγμα για το κέικ. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι μαζί με τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το μπέικιν και ανακατεύουμε πάλι. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη φέτα σε τρίμματα και το τριμμένο τυρί που έχουμε επιλέξει. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι, ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και έτοιμη η ζύμη του κέικ. Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί μας και περιχύνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε το αλμυρό κεκάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Άφησε το να κρυώσει λίγο πριν το κόψεις κομμάτια για να γευτείς πιο ολοκληρωμένα αυτό το πεντανόστιμο κέικ με σπανάκι.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου αυτό το αφράτο αλμυρό κεκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

 

Post Author: Eisaimonadikigr