Ένα απίστευτα νόστιμο και εύκολο γλυκάκι που θα αγαπήσουν όλοι. Αυτές οι φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα θα ξετρελάνουν τους πάντες.
Σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα
Ψάχνεις ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκό που μπορείς να το φας κάθε μέρα της ημέρας; Οι συγκεκριμένες σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού είναι αυτό που χρειάζεσαι. Έχουν ελάχιστες θερμίδες, είναι πεντανόστιμες και μπορείς να τις φτιάξεις πολύ απλά. Μπορείς να τις αποθηκεύσεις σε ένα όμορφο βάζο στο ψυγείο σου και κάθε φορά που έχεις όρεξη για κάτι γλυκό, να τσιμπάς μία.
Επίσης, μπορούν να συνοδεύσουν άνετα μία τούρτα, μία τάρτα, ένα απλό σιροπιαστό γλυκό κλπ. Διακοσμούν υπέροχα διάφορα γλυκά, αλλά μπορείς και να τα φας μαζί με παγωτό βανίλια. Με λίγη φαντασία θα κάνεις αυτές τις πορτοκαλένιες φέτες, το γλυκό των ονείρων σου. Έλα μαζί μου να δεις πως μπορείς να τις φτιάξεις.
Τι θα χρειαστείς για 10-15 φέτες:
- 3 πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια
- 1 ποτήρι νερό
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Διαδικασία για τις εύκολες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα
Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας με το να πλύνουμε καλά τα πορτοκάλια μας γιατί θα χρειαστούμε την εξωτερική τους φλούδα. Στη συνέχεια αρχίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πορτοκάλια, προσέχοντας για κουκούτσια. Αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια χωρίς να πειράξουμε τη φλούδα ή τη σάρκα των πορτοκαλιών. Αφήνουμε τις ροδέλες για λίγο στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε το σιρόπι μας.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα το σιρόπι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες πορτοκαλιού και τις βάζουμε να βράσουν μαζί με το σιρόπι για 4-5 λεπτά. Μόλις περάσουν τα λεπτά, βγάζουμε τις ροδέλες από το σιρόπι και τις βάζουμε σε μία σχάρα να στραγγίξουν για 5 λεπτά. Όπως είναι στη σχάρα, τα τοποθετούμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 100 βαθμούς Κελσίου. Θέλουμε να στεγνώσουν τελείως πριν συνεχίσουμε τη διαδικασία.
Ενώ περιμένουμε να ψηθούν οι φέτες, πάμε να φτιάξουμε το μείγμα της σοκολάτας που θα τις περάσουμε από εκεί στη συνέχεια. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει το αποσύρουμε από τη κουζίνα. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη ρίχνουμε στο ζεστό βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μπορείς να λιώσεις τη σοκολάτα και με άλλο τρόπο. Βάλε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρι να λιώσει και έπειτα πρόσθεσε μέσα το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις. Βάζουμε τη σοκολάτα στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
Όταν στεγνώσουν οι ροδέλες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν τελείως. Μόλις κρυώσουν, τις περνάμε μία μία από τη κουβερτούρα, είτε ολόκληρες, είτε στη μέση. Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα, σε θερμοκρασία δωματίου και έτοιμες οι πιο εύκολες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα. Ώρα να τις απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Extra tips:
- Εκτός από τη λιωμένη κουβερτούρα, μπορείς να καλύψεις τις ροδέλες και με ότι άλλο θέλεις. Για παράδειγμα, λευκή σοκολάτα, σαντιγί, τρούφα, τριμμένη καρύδα, κάποια μαρμελάδα που σου αρέσει ή γλυκό του κουταλιού, αλλά και με κάποιο παγωτό.
- Ωστόσο, μπορείς να τις απολαύσεις και χωρίς τη σοκολάτα, έτσι σκέτες. Θα σου αρέσουν και έτσι και δεν θα επιβαρυνθείς με περιττές θερμίδες.
- Αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερες φέτες, χρησιμοποίησε περισσότερα πορτοκάλια.
- Το ίδιο γλυκάκι μπορεί να φτιαχτεί και με ροδέλες λεμονιού αλλά και γκρέιπφρουτ. Αλλά μπορείς και να κόψεις σε κομματάκια ή ροδέλες ότι φρούτα θέλεις (πχ μπανάνα και φράουλα) και να τα βυθίσεις σε λιωμένη σοκολάτα. Αυτός ο τρόπος είναι ο ιδανικός για ένα πάρτι ή μία συνάντηση με φίλους.
- Φτιάξε μοναδικό γλυκό του κουταλιού από φλούδες πορτοκαλιού που έχει περάσει από ολόκληρες γενιές.
- Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αυγά και γάλα.
- Μία εύκολη μους πορτοκάλι για όλα τα γλυκά σου και όχι μόνο.
- Φουσκωτό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι που δεν περιγράφεται η νοστιμιά του.
Μοιράσου αυτό το πανεύκολο και υπέροχο γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!