tigania-kotopoulou-me-piperies-kai-krema-galaktos-sintages-eisaimonadikigr

Υπέροχη τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Ετοιμάσου να δοκιμάσεις τη πιο νόστιμη τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και κρέμα γάλακτος. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Λαχταριστή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές

kotopoulo-tigania-me-piperies-krema-galaktos-sintages-eisaimonadikigr

 

Ήμουν στο σούπερ-μάρκετ μία μέρα σαν όλες τις άλλες, που ήθελα να κάνω τα καθιερωμένα ψώνια μου. Όπως χάζευα τις βιτρίνες με το κρέας, έπεσα πάνω σε κάτι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Εκεί δίπλα στο κατεψυγμένο κοτόπουλο, υπήρχε μία τηγανιά κοτόπουλου.

Δεν έχασα χρόνο και αγόρασα κοτόπουλο για να κάνω και εγώ τη δική μου παραλλαγή αυτής της τηγανιάς. Έβαλα τη φαντασία μου να δουλέψει και δημιούργησα ένα πιάτο που λατρεύω μέχρι και σήμερα. Αυτή τη τηγανιά με κοτόπουλο, σίγουρα δεν την έχεις ξαναδοκιμάσει.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:



  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 2-3 πιπεριές χρωματιστές της αρεσκείας σου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη όσο θέλεις
  • Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος για μαγειρική

 

Προαιρετικά: Λίγο τυρί τριμμένο της επιλογής σου.

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και διαδικασία για τη τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές

tigania-kotopoulo-piperies-krema-galaktos-sintages-eisaimonadikigr

 

Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας καλά το κοτόπουλο. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια της επιλογής μας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη όσο θέλουμε και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Ρίχνουμε το λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

 

 

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Αν δεν θέλουμε νερό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.

Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, πρόσθεσε τη κρέμα γάλακτος και άφησε τη να δέσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, πρόσθεσε και το τυρί που έχεις επιλέξει και σέρβιρε. Η τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να συνοδεύσεις το πιάτο μας με ρύζι, πουρέ, πατάτες, κάποια σαλάτα αλλά και με ότι άλλο θέλεις.
  • Μία καλή επιλογή αντί για κρέμα γάλακτος, είναι το γιαούρτι. Έτσι θα έχεις και μία πιο υγιεινή εκδοχή.
  • Βεβαίως μπορείς να προσθέσεις και ότι λαχανικά σου αρέσουν, όπως πχ, μανιτάρια, καρότο κλπ.
  • Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να μαγειρέψεις ότι κρέας θέλεις, αντί για κοτόπουλο.
  • Χρησιμοποίησε πίτες ή τορτίγιες μαζί με τη τηγανιά για ένα πιο έθνικ πιάτο.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις χειροποίητες τορτίγιες.

 

 

Μοιράσου το υπέροχο πιάτο μας με τους αγαπημένους σου. Καλή επιτυχία!


Post Author: Eisaimonadikigr