zimi-gia-spitikes-tortigies-tortigia-spitiki-sintages-eksoteriko-eisaimonadikigr

Η πιο εύκολη ζύμη για σπιτικές τορτίγιες που σε ταξιδεύουν

Θες και εσύ τη πιο εύκολη ζύμη για σπιτικές τορτίγιες; Ανακάλυψε αυτή την υπέροχη συνταγή που θα σε ταξιδέψει στο Μεξικό και την Ισπανία.

 

Εύκολη ζύμη για σπιτικές τορτίγιες

spitiki-zimi-gia-tortigies-eukoles-pites-sintages-eisaimonadikigr

Μιας και είμαι λάτρης της κουζίνας του εξωτερικού, συχνά ψάχνω διάφορες συνταγές από όλο τον κόσμο. Τις προάλλες έφτιαξα κάποιες γεμιστές τορτίγιες, αλλά σκέφτηκα πόσο ωραία θα ήταν να φτιάξω μία ζύμη για τορτίγιες από μόνη μου.

Έτσι, θα έχω φρέσκες τορτίγιες χωρίς πρόσθετα και περιττά συστατικά. Επίσης, θα μπορώ να τις φτιάχνω όποτε θέλω και σε ότι ποσότητα και αν θέλω. Σίγουρα θα θέλεις να μάθεις και εσύ πως μπορείς να τις έχεις στα χέρια σου εύκολα, γρήγορα και κυρίως υγιεινά.  Η συγκεκριμένη ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλων των ειδών τις πίτες που θες να μαγειρέψεις. Άραγε τι υλικά θα χρειαστούμε;

 

 

 

 

Υλικά για περίπου 8 σπιτικές τορτίγιες:



  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για το άνοιγμα μετά)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μισή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα χλιαρό νερό

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τη ζύμη για σπιτικές τορτίγιες

spitikes-tortigies-zimi-tortigia-pites-meksikaniko-eisaimonadikigr

 

Δεν χρειάζεται πολύ κόπο για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη και πολύ νόστιμη ζύμη για τορτίγιες. Είναι ελαφριά και αν αυξήσεις τις ποσότητες των υλικών, μπορείς να έχεις όσα κομμάτια θέλεις.

Για αρχή, κοσκινίζουμε το αλεύρι για να μην έχει μέσα γρομπαλάκια. Το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικιν. Τα ανακατεύουμε και ύστερα βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάει παντού.

Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σαν μία μπάλα και τη κόβουμε σε 8 κομμάτια. Φτιάχνουμε τα κομμάτια σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα αφού τα σκεπάσουμε.

 

 

Με το που περάσει η μισή ώρα, αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ξεκινάμε να ανοίγουμε τα μπαλάκια ένα ένα με τον πλάστη μας μέχρι να πάρουν σχήμα πίτας τορτίγια. Προθερμαίνουμε και ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές και έτοιμες οι τορτίγιες μας. Είναι έτοιμες να τις γεμίσεις με ότι επιθυμείς, όπως τυρί, κάποιο αλλαντικό, κοτόπουλο, λαχανικά, κίτρινο τυρί, κάποια σάλτσα που σου αρέσει και ότι άλλο θέλεις. Η πιο νόστιμη ζύμη για σπιτικές τορτίγιες που έχεις δοκιμάσει.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου.


Post Author: Eisaimonadikigr