Σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα; Και ειδικά η κλειστή πίτσα; Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο, τώρα ήρθε η ώρα να τη φτιάξεις και εσύ.
Εύκολη κλειστή πίτσα
Είμαι από τις μεγαλύτερες θαυμάστριες της αγαπημένης μου πίτσας. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά και την έχω δοκιμάσει σε διάφορες παραλλαγές και συνταγές. Έχω εμπνευστεί από διάφορα καταστήματα και έχω φτιάξει τις δικές μου ζύμες και μία από αυτές τις εμπνεύσεις, είναι και αυτή η συνταγή.
Θυμάμαι ότι είχαμε παραγγείλει πίτσες με κάτι φίλους και μία φίλη μου επέλεξε τη πίτσα ”καλτσόνε”. Δεν την είχα ξανακούσει και ήμουν περίεργη να μάθω τι είδους πίτσα είναι. Είναι μία κλειστή πίτσα ή μία ”ανάποδη” πίτσα που μπορείς να τη γεμίσεις με ότι υλικά εσύ επιθυμείς. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.
Υλικά για τη ζύμη:
- Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 φάκελος μαγιά ξερή
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τι μπορείς να βάλεις μέσα:
- Διάφορα αλλαντικά της επιλογής σου
- Μπέικον σε φέτες
- Κίτρινα τριμμένα τυριά ή σε φέτες
- Πιπεριές χρωματιστές
- Κρεμμύδια σε φέτες
- Σάλτσα ντομάτας ή φρέσκια
- Μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
- Κοτόπουλο, λουκάνικο ή κάποιο άλλο κρέας που επιθυμείς
Βάλε φαντασία και φτιάξε τη κλειστή πίτσα των ονείρων σου.
Εκτέλεση για τη κλειστή πίτσα
Η συγκεκριμένη πίτσα είναι κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας και μπορείς να την έχεις μαζί σου για όταν θα πεινάσεις. Επίσης, είναι ένα πολύ ωραίο σνακ για ένα πάρτι αλλά και όχι μόνο.
Η διαδικασία για να τη φτιάξεις είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και δεν θα πάρει παραπάνω από 10 λεπτά.
Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη ζύμη γιατί πρέπει να ξεκουραστεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Για περισσότερες εύκολες και γρήγορες συνταγές δες εδώ
Πλάθουμε με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά και αφού είναι έτοιμη, τη σκεπάζουμε με διάφορα πανιά και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας, κόβουμε και ετοιμάζουμε τα υλικά μας για να είναι έτοιμα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε μεγάλα κομμάτια και παίρνουμε κάθε κομμάτι και το απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής ή στο τραπέζι με ένα πλάστη ή με τα χέρια μας.
Απλώνουμε τα υλικά που θέλουμε στη μισή πίτσα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη και τη κλείνουμε μέχρι την άλλη άκρη. Βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο , όπως και στην επιφάνεια του ταψιού, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Η κλειστή πίτσα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να κάνεις ότι μεγέθη πίτσας θέλεις εσύ. Γίνονται και μικρά πιτσάκια αλλά και μεγάλες χορταστικές πίτσες.
- Αντί για σάλτσα ντομάτας, μπορείς να βάλεις κρέμα γάλακτος.
- Μία ωραία εκδοχή της πίτσας, είναι η χωριάτικη που έχει φέτα, ελιές, ντομάτα, πιπεριές αλλά και κρεμμύδι.
- Και επίσης, μπορείς να βάλεις ότι υλικά θέλεις στη πίτσα μας ανάλογα με τα γούστα σου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!