troufes-me-kastano-troufakia-kastanou-kastana-glika-zaxaroplastiki-poures-eisaimonadikigr

Τρουφάκια με κάστανο, ένα γλυκό που θα αγαπήσεις

Αυτά τα τρουφάκια με κάστανο είναι ένα αγαπημένο χειμωνιάτικο γλυκό που θα λατρέψεις. Μπορείς να εκμεταλλευτείς τη χειμωνιάτικη λιχουδιά.

 

Χειμωνιάτικα τρουφάκια με κάστανο

troufakia-kastanou-troufes-me-kastano-kastana-sokolata-gluka-eisaimonadikigr

 

Τα κάστανα είναι η λιχουδιά του χειμώνα και μπορείς να τα φτιάξεις με διάφορες συνταγές και παραλλαγές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα φτιάξετε και σίγουρα όπως και να τα κάνεις, θα τα αγαπήσεις πολύ. Έτσι, είναι και το συγκεκριμένο γλυκό που το έφτιαξα μετά από πολύ αναζήτηση. Είχα λίγα κάστανα και ήθελα να μην τα πετάξω, έτσι έφτιαξα τρουφάκια με κάστανο.

Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που μπορείς να το μοιραστείς με όσους αγαπάς, ή να το κεράσεις σε κάποια γιορτή, γενέθλια ή σε κάποιο τραπέζι ως επιδόρπιο. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το γλυκό θα το φτιάχνεις συνέχεια και ειδικά τη περίοδο που βγαίνουν τα κάστανα. Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί.

 

 

 

 

Υλικά για περίπου 10-15 τρούφες ανάλογα το μέγεθος:



  • 2,5 φλυτζάνια πουρέ από κάστανα
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 φλυτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • Τρούφα της επιλογής μας για να περάσουμε από εκεί τα τρουφάκια

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και παρασκευή για τα τρουφάκια με κάστανο

troufakia-me-kastano-troufes-kastanou-kastana-glika-eisaimonadikigr

 

Αυτό που θα κάνουμε πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας είναι να βράσουμε 3 χούφτες κάστανα ή να πάρουμε έτοιμο πουρέ από κάστανο. Μπορείτε να τον βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα . Αν αποφασίσεις να φτιάξεις τον δικό σου πουρέ καστάνου, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις τα κάστανα για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Λιώσε τα καλά μέχρι να γίνουν πουρές και άφησε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Αφού φτιάξουμε τον πουρέ και το αφήσουμε στην άκρη να κρυώσει (εκτός και αν πάρουμε έτοιμο), συνεχίζουμε με το να φτιάξουμε ένα σιρόπι για να βάλουμε στις τρούφες με κάστανο. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε ένα ποτήρι νερό και 1 φλυτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη. Άφησε τα να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα το σιρόπι. Βάλε και αυτό στην άκρη να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.

 

 

Μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στον ήδη κρύο πουρέ και προσθέτουμε μέσα το κακάο σε σκόνη, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Πρέπει να γίνει μία ζύμη που να μπορούμε να πλάσουμε με τα χέρια μας.  Αν γίνει πολύ αραιή, πρόσθεσε λίγο ακόμα κακάο ή ζάχαρη άχνη. Φτιάξε μπαλάκια με τα χέρια σου και πέρασε τα από τη τρούφα που έχεις επιλέξει. Τοποθέτησε τα τρουφάκια σε ένα μεγάλο πιάτο και άφησε τα για μισή ώρα εκτός ψυγείου. Μετά τη μισή ώρα, βάλε τα στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξουν καλά. Μπορείς να τα φας και χωρίς να τα βάλεις στο ψυγείο. Τα πιο νόστιμα τρουφάκια με κάστανο, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να σε συναρπάσει η γεύση τους.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα τρουφάκια με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr