Θέλεις να μάθεις αυτό το αγαπημένο πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι; Φτιάξε τη πιο νόστιμη τυρόπιτα με μέλι και σουσάμι με τραγανό φύλλο.
Τυρόπιτα με μέλι και σουσάμι, η αγαπημένη
Ακόμα θυμάμαι τη πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το λαχταριστό πιάτο. Ήταν μία καλοκαιρινή μέρα που το παραγγείλαμε σε μία ταβέρνα ως ορεκτικό και από εκείνη τη μέρα το λάτρεψα. Αμέσως έψαξα διάφορες συνταγές για να το φτιάξω αλλά στο τέλος δημιούργησα τη δική μου παραλλαγή αυτής της συνταγής. Μέχρι και σήμερα φτιάχνω αυτή την υπέροχη τυρόπιτα και τη συνοδεύω με μέλι και σουσάμι που ταιριάζουν απόλυτα. Τυρί με μέλι είναι ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός και αν δεν τον έχεις δοκιμάσει ακόμα, ίσως ήρθε η ώρα. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις αυτή τη τραγανιστή μελωμένη τυρόπιτα.
Τι θα χρειαστείς για 4-5 μερίδες:
- Μία συσκευασία χωριάτικο κατεψυγμένο φύλλο
- 500 γραμμάρια τυρί φέτα σε φέτες
- 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
- Σουσάμι για το σερβίρισμα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση και παρασκευή για τη τυρόπιτα με μέλι
Όπως μπορείς να καταλάβεις και από τα λίγα υλικά που χρειάζεσαι, αυτή η συνταγή γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Με λίγα απλά βήματα που μπορούν να κάνουν όλοι, θα έχεις στα χέρια σου μέσα σε λίγα λεπτά ένα από τα πιο μοναδικά και πεντανόστιμα πιάτα. Είναι το ιδανικό πιάτο για ένα τραπέζι αλλά και ως μεζές με ουζάκι ή κρασί. Θα τραβήξει τις εντυπώσεις και τα βλέμματα. Πάμε να ξεκινήσουμε.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι πολύ απλά. Πριν χρησιμοποιήσεις το φύλλο, φρόντισε να το βγάλεις από τη κατάψυξη για να ξεπαγώσει καλά. Μόλις ξεπαγώσει, άνοιξε το και χώρισε το σε 4-5 ίσα κομμάτια που να μπορείς να τα διπλώσεις με απόσταση μεταξύ τους. Σε κάθε κομμάτι, τοποθέτησε στη μέση του ένα κομμάτι φέτα και βάλε στις γωνίες του κάθε φύλλου λίγο νερό για να κολλήσει.
Τύλιξε το κάθε φύλλο σε ένα μικρό πακετάκι ή φάκελο και κλείσε το καλά από όλες τις πλευρές. Έπειτα βάλε άφθονο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί καλά, πέρασε από εκεί τη κάθε τυρόπιτα που έχεις φτιάξει. Τηγάνισε τη και από τις 2 πλευρές για να πάρει χρώμα και μόλις ψηθεί, τοποθέτησε τα σε ένα μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να μαζέψει το περιττό λάδι.
Έτσι όπως είναι ζεστή η τυρόπιτα, ρίξε από πάνω μέλι και σουσάμι για να κολλήσει καλά. Η πιο νόστιμη τυρόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις έτσι όπως είναι ζεστή ή άφησε τη να κρυώσει λιγάκι.
Extra tips:
- Εκτός από φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος τυριού σου αρέσει. Κάποια που προτιμώ είναι το ανθότυρο, η μοτσαρέλα, η γραβιέρα, η γκούντα, η ξινομυζήθρα κλπ.
- Επίσης, δεν χρειάζεται να βάλεις ολόκληρη τη φέτα μέσα στο φύλλο. Μπορείς να κάνεις τρίμματα τη φέτα, να προσθέσεις 1-2 αυγά και λίγο γάλα και να φτιάξεις μία υπέροχη γέμιση για τυροπιτάκια. Γέμισε τα, τηγάνισε τα και απόλαυσε τα.
- Αν προτιμάς μία πιο υγιεινή εκδοχή, ψήσε τη τυρόπιτα ή τα τυροπιτάκια σου στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Απλά, άλειψε τα με λίγο αυγό ή γάλα για να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Συνόδευσε τη πίτα σου με κάποια δροσερή σαλάτα αλλά και με γιαούρτι που του πάει πολύ.
- Εκτός από τυρί, μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο θέλεις στη πίτα σου. Πχ, μπέικον, γαλοπούλα, όπως επίσης και κάποιο λαχανικό, όπως πιπεριά, ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια κλπ.
- Φτιάξε τη πιο εύκολη μελόπιτα με μόνο 4 υλικά.
- Μοναδική τυρόπιτα με σιμιγδάλι, χωρίς φύλλο που θα λατρέψεις.
- Φουσκωτό αλμυρό κέικ με σπανάκι χωρίς φύλλο για όλες τις περιστάσεις.
- Νόστιμη λαχανόπιτα χωρίς φύλλο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
- Ώρα να δοκιμάσεις τη πιο νόστιμη vegan-νηστίσιμη τυρόπιτα.
Μοιράσου αυτή την υπέροχη τυρόπιτα με μέλι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!