eukolo-gluko-psugeiou-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 1 λεπτό

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι το γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

 

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα

to-pio-eukolo-gliko-psugeiou-krema-mpiskota-gluka-sintages-eisaimonadikigr

 

Πιστεύω ότι σε όλους μας αρέσουν τα εύκολα γλυκά και ειδικά αν είναι ψυγείου. Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να μοιραστείς με τους αγαπημένους σου και για να έχεις ένα εύκολο γλυκάκι πάντα μέσα στο ψυγείο σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία και μεράκι.

Μία μέρα καθώς έψαχνα και εγώ αυτή τη πολυπόθητη συνταγή που θα μου έλυνε τα χέρια, μου ήρθε μία καταπληκτική ιδέα. Σήκωσα τα μανίκια μου, έπιασα τις κουτάλες μου και δημιούργησα το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που έχει λίγα υλικά και γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Από εκείνη τη μέρα δεν χορταίνω να το φτιάχνω και ειδικά τα καλοκαίρια. Μου αρέσει να το κερνάω σε φίλους και την οικογένεια μου και είναι το πιο συχνό γλυκό που φτιάχνω σε γιορτές και γενέθλια. Νομίζω ότι είναι η ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να το φτιάξεις και να καταπλήξεις τους πάντες.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 1 μεσαίο ταψάκι γλυκό:

 



  • 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου τύπου πτι-μπερ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα και λίγο ακόμα για να βουτήξουμε μέσα τα μπισκότα μας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα ή μπισκότο τριμμένο για το ντεκόρ

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία για το εύκολο γλυκό ψυγείου που θα λατρέψεις

gluko-psugeiou-eukolo-grigoro-glika-krema-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Μόλις δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο γλυκάκι, θα λες πως δεν το είχα βρει τόσο καιρό. Θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σου και θα υπάρχει συνέχεια μέσα στο ψυγείο σου. Πάμε να ξεκινήσουμε να το φτιάξουμε.

Για αρχή, θα χτυπήσουμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Το αφήνουμε στην άκρη γιατί θα το χρειαστούμε για τη συνέχεια.

Έπειτα θα φτιάξουμε τη κρέμα μας. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κόρν-φλάουρ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το κορν-φλαουρ και βάζουμε τη κατσαρόλα μας να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Μόλις πήξει λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία διαφανής μεμβράνη τη κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε με τη διαδικασία μας.

 

 

Μόλις κρυώσει η κρέμα, παίρνουμε ένα μεσαίο τετράγωνο ταψάκι και βάζουμε στον πάτο του μία στρώση μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο γάλα για λίγο. Ανακατεύουμε τη κρέμα με τη σαντιγί που φτιάξαμε στην αρχή και απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα με γάλα, άλλη μία κρέμα και συνεχίζουμε μέχρι να μείνει κρέμα η τελευταία στρώση.

Στολίζουμε από πάνω με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτα ή περισσότερο τριμμένο μπισκότο για να το κάνουμε πιο όμορφο. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά για 2-3 ώρες και απολαμβάνουμε. Κόβουμε σε χορταστικά κομμάτια της επιλογής μας και καλή μας όρεξη!

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr