Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι το γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα
Πιστεύω ότι σε όλους μας αρέσουν τα εύκολα γλυκά και ειδικά αν είναι ψυγείου. Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να μοιραστείς με τους αγαπημένους σου και για να έχεις ένα εύκολο γλυκάκι πάντα μέσα στο ψυγείο σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία και μεράκι.
Μία μέρα καθώς έψαχνα και εγώ αυτή τη πολυπόθητη συνταγή που θα μου έλυνε τα χέρια, μου ήρθε μία καταπληκτική ιδέα. Σήκωσα τα μανίκια μου, έπιασα τις κουτάλες μου και δημιούργησα το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που έχει λίγα υλικά και γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Από εκείνη τη μέρα δεν χορταίνω να το φτιάχνω και ειδικά τα καλοκαίρια. Μου αρέσει να το κερνάω σε φίλους και την οικογένεια μου και είναι το πιο συχνό γλυκό που φτιάχνω σε γιορτές και γενέθλια. Νομίζω ότι είναι η ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να το φτιάξεις και να καταπλήξεις τους πάντες.
Τι θα χρειαστείς για 1 μεσαίο ταψάκι γλυκό:
- 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου τύπου πτι-μπερ
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα και λίγο ακόμα για να βουτήξουμε μέσα τα μπισκότα μας
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 βανίλιες
- 3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
- 200 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- Τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα ή μπισκότο τριμμένο για το ντεκόρ
Εκτέλεση και προετοιμασία για το εύκολο γλυκό ψυγείου που θα λατρέψεις
Μόλις δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο γλυκάκι, θα λες πως δεν το είχα βρει τόσο καιρό. Θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σου και θα υπάρχει συνέχεια μέσα στο ψυγείο σου. Πάμε να ξεκινήσουμε να το φτιάξουμε.
Για αρχή, θα χτυπήσουμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Το αφήνουμε στην άκρη γιατί θα το χρειαστούμε για τη συνέχεια.
Έπειτα θα φτιάξουμε τη κρέμα μας. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κόρν-φλάουρ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το κορν-φλαουρ και βάζουμε τη κατσαρόλα μας να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Μόλις πήξει λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία διαφανής μεμβράνη τη κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε με τη διαδικασία μας.
Μόλις κρυώσει η κρέμα, παίρνουμε ένα μεσαίο τετράγωνο ταψάκι και βάζουμε στον πάτο του μία στρώση μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο γάλα για λίγο. Ανακατεύουμε τη κρέμα με τη σαντιγί που φτιάξαμε στην αρχή και απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα με γάλα, άλλη μία κρέμα και συνεχίζουμε μέχρι να μείνει κρέμα η τελευταία στρώση.
Στολίζουμε από πάνω με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτα ή περισσότερο τριμμένο μπισκότο για να το κάνουμε πιο όμορφο. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά για 2-3 ώρες και απολαμβάνουμε. Κόβουμε σε χορταστικά κομμάτια της επιλογής μας και καλή μας όρεξη!
Extra tips:
- Μπορείς να στολίσεις το γλυκό σου με ότι άλλο θέλεις εκτός από όσα σου προτείνω. Για παράδειγμα κακάο σε σκόνη, κάποιο φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, κάποια μαρμελάδα αλλά και γλυκό του κουταλιού. Επίσης, περισσότερη σαντιγί, λιωμένη λευκή και μαύρη σοκολάτα και φυσικά ότι άλλο σου αρέσει.
- Χρησιμοποίησε ότι μπισκότα θέλεις εκτός από τα κλασικά του Παπαδοπούλου. Για παράδειγμα, digestive, με γέμιση, oreo, γεμιστά κλπ.
- Αν δεν σου αρέσει τόσο το γάλα, μπορείς να βράσεις λίγο κακάο ή καφέ και να περάσεις τα μπισκότα από εκεί. Θα έχει μία πιο σοκολατένια γεύση το γλυκό μας που μόνο κακό δεν είναι.
- Για να δώσεις μία διαφορετική πινελιά στη κρέμα μας, μπορείς να προσθέσεις μέσα λίγο τυρί κρέμα, γιαούρτι αλλά και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
- Φτιάξε τη πιο νόστιμη σοκολατόπιτα ψυγείου για όλες τις περιστάσεις.
- Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη που γίνεται πανεύκολα.
- Μυρμηγκάτο, σοκολατένιο κέικ γεμάτο αναμνήσεις.
Μοιράσου το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!