taliatelles-parmezana-me-krema-galaktos-alacreme-makaronia-zumarika-lefki-saltsa-sintages-eisaimonadikigr

Ταλιατέλες παρμεζάνα ά λα κρεμ για ένα εύκολο λαχταριστό πιάτο

Αυτές οι ταλιατέλες παρμεζάνα, είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα. Αυτός ο συνδυασμός τυριού και κρέμας γάλακτος ταιριάζει παντού.

 

Ταλιατέλες παρμεζάνα με κρέμα γάλακτος

makaronia-taliateles-alacreme-parmezana-parmesan-sintages-eisaimonadikigr

 

Το παρακάτω πιάτο που θα σου παρουσιάσω, είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο με όλη τη σημασία της λέξης, και ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάχτυλα σου αφού το δοκιμάσεις και όλοι θα ξετρελαθούν.

Έχει λίγα υλικά και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Μέσα σε 10 λεπτά θα έχεις στο τραπέζι σου ένα πλούσιο και λαχταριστό φαγητό. Και φυσικά μπορείς να το γευτείς ότι ώρα θέλεις και σε κάθε περίσταση. Επίσης, μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις και να προσθέσεις και τα δικά σου υλικά ανάλογα τι σου αρέσει. Για πάμε να το φτιάξουμε μαζί και είμαι σίγουρη ότι αυτές οι ταλιατέλες παρμεζάνα θα γίνουν από τα πιο αγαπημένα σου πιάτα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:



  • 800-900 γραμμάρια ταλιατέλες
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 2 συσκευασίες κρέμες γάλακτος για μαγειρική (400 γραμμάρια περίπου)
  • Μισό φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο μαλακό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

 

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και εκτέλεση για τις ταλιατέλες παρμεζάνα

taliateles-alacreme-me-parmezana-parmesan-zumarika-makaronia-eisaimonadikigr

 

Αυτή η συνταγή, όπως προανέφερα, γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Για αρχή, θα βάλουμε να βράσουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Υπολόγισε, θέλουν γύρω στα 8-10 λεπτά βράσιμο για να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, κράτησε λίγο από το νερό τους (1 φλυτζάνι του τσαγιού υπολόγισε) γιατί θα το χρειαστούμε μετά. Τα σουρώνουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τη συνταγή.

 

 

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει μαζί με το σκόρδο λιωμένο ή σε σκόνη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τη τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μετά από 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μας και το νερό που έχουμε κρατήσει και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάει παντού η σάλτσα. Αφού τα ζυμαρικά τραβήξουν όλη τη σάλτσα,  σερβίρουμε σε μία πιατέλα έτσι όπως είναι ζεστά και αν θέλουμε , προσθέτουμε κι άλλη παρμεζάνα από πάνω. Οι πιο νόστιμες ταλιατέλες ά λα κρεμ είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου με τους φίλους σου αυτές τις υπέροχες ταλιατέλες ά λα κρεμ με παρμεζάνα. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr