Αυτές οι ταλιατέλες παρμεζάνα, είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα. Αυτός ο συνδυασμός τυριού και κρέμας γάλακτος ταιριάζει παντού.
Ταλιατέλες παρμεζάνα με κρέμα γάλακτος
Το παρακάτω πιάτο που θα σου παρουσιάσω, είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο με όλη τη σημασία της λέξης, και ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάχτυλα σου αφού το δοκιμάσεις και όλοι θα ξετρελαθούν.
Έχει λίγα υλικά και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Μέσα σε 10 λεπτά θα έχεις στο τραπέζι σου ένα πλούσιο και λαχταριστό φαγητό. Και φυσικά μπορείς να το γευτείς ότι ώρα θέλεις και σε κάθε περίσταση. Επίσης, μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις και να προσθέσεις και τα δικά σου υλικά ανάλογα τι σου αρέσει. Για πάμε να το φτιάξουμε μαζί και είμαι σίγουρη ότι αυτές οι ταλιατέλες παρμεζάνα θα γίνουν από τα πιο αγαπημένα σου πιάτα.
Υλικά που θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:
- 800-900 γραμμάρια ταλιατέλες
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- 2 συσκευασίες κρέμες γάλακτος για μαγειρική (400 γραμμάρια περίπου)
- Μισό φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο μαλακό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Προετοιμασία και εκτέλεση για τις ταλιατέλες παρμεζάνα
Αυτή η συνταγή, όπως προανέφερα, γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Για αρχή, θα βάλουμε να βράσουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Υπολόγισε, θέλουν γύρω στα 8-10 λεπτά βράσιμο για να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, κράτησε λίγο από το νερό τους (1 φλυτζάνι του τσαγιού υπολόγισε) γιατί θα το χρειαστούμε μετά. Τα σουρώνουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τη συνταγή.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει μαζί με το σκόρδο λιωμένο ή σε σκόνη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τη τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μετά από 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μας και το νερό που έχουμε κρατήσει και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάει παντού η σάλτσα. Αφού τα ζυμαρικά τραβήξουν όλη τη σάλτσα, σερβίρουμε σε μία πιατέλα έτσι όπως είναι ζεστά και αν θέλουμε , προσθέτουμε κι άλλη παρμεζάνα από πάνω. Οι πιο νόστιμες ταλιατέλες ά λα κρεμ είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ζυμαρικού θέλεις αντί για ταλιατέλες. Ταιριάζουν πολύ τα εξής: λιγκουίνι, πένες, σπαγγέτι Νο10 και 6 αλλά και γενικά ότι σου αρέσει.
- Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείς να προσθέσεις λίγο πελτέ ντομάτας μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Δεν έχεις ιδέα πόσο νόστιμο γίνεται το πιάτο.
- Όπως επίσης, αντί για κρέμα γάλατος, μπορείς να προσθέσεις και άλλες σάλτσες, όπως κάποια με 4 τυριά αλλά και κόκκινη σάλτσα.
- Και βεβαίως, αντί για παρμεζάνα, μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά. Στη συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζει το blue cheese, η μοτσαρέλα, το cheddar αλλά και το κεφαλοτύρι.
- Η συνταγή μας περιέχει λίγα υλικά, αλλά εσύ μπορείς να προσθέσεις περισσότερα αν το επιθυμείς. Για παράδειγμα, μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας, πιπεριές, κουκουνάρι, μπέικον ή καπνιστό χοιρινό, προσούτο, κοτόπουλο, λουκάνικο, αγκινάρες, κρόκοι αυγών, λευκό κρασί αλλά και διάφορα μπαχαρικά. Μπαχαρικά όπως, λευκό τριμμένο πιπέρι, κόλιανδρο, δενδρολίβανο, κρεμμύδι σε σκόνη αλλά και σκόρδο σε σκόνη, είναι μερικά από αυτά που θα απογειώσουν το φαγητό μας.
- Αυτό το πιάτο τρώγεται ζεστό, γι’ αυτό φρόντισε να το καταβροχθίσεις όσο θα είναι ζεστό.
- Η συνοδεία λευκού ή κόκκινου κρασιού αλλά και σκορδόψωμου (δες εδώ πως να φτιάξεις εύκολο σκορδόψωμο), είναι τα ιδανικά που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν το πιάτο μας.
- Αντί για το βρασμένο νερό, μπορείς να προσθέσεις γάλα.
- Φτιάξε μία πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου για όλη την οικογένεια.
- Κανελόνια με σπανάκι, μία συνταγή που θα λατρέψεις.
- Μακαρόνια με σάλτσα τόνου και κρέμα γάλακτος για ένα ξεχωριστό πιάτο.
- Τεμπέλικα, γεμιστά ραβιόλια στον φούρνο που γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.
- Η πιο εύκολη σάλτσα μανιταριών που ταιριάζει με όλα τα ζυμαρικά και όχι μόνο.
Μοιράσου με τους φίλους σου αυτές τις υπέροχες ταλιατέλες ά λα κρεμ με παρμεζάνα. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!