Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη μηλόπιτα που θα λατρέψεις εσύ και οι αγαπημένοι σου. Με λίγα υλικά και πολύ φαντασία θα έχεις τη μηλόπιτα των ονείρων σου.
Συνταγή για αφράτη μηλόπιτα
Μία συνηθισμένη μέρα σαν όλες τις άλλες, μου είπε η μητέρα μου να φτιάξουμε μία μηλόπιτα μιας και είχαμε πολλά μήλα. Δεν είχα ξαναφτιάξει κάτι παρόμοιο αλλά είπα να δοκιμάσω τη τύχη μου και να φτιάξω μία νόστιμη μηλόπιτα.
Το αποτέλεσμα δεν με απογοήτευσε και φτιάχνω αυτή τη συνταγή για αφράτη μηλόπιτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μιας και είναι ένα υπέροχο πρωινό σε συνοδεία με τον καφέ ή το τσάι σου ή αν θέλεις ένα εύκολο γλυκάκι για μέσα στη μέρα. Επίσης, είναι ένα ωραίο κολατσιό για το σχολείο, τη δουλειά αλλά και τη σχολή.
Φτιάξε αυτή την υπέροχη μηλόπιτα και απόλαυσε τη με τους αγαπημένους σου και όχι μόνο.
Υλικά για ένα κανονικό στρογγυλό ταψάκι:
- 3-4 μήλα
- 4 αυγά
- Μισό πακέτο μαλακό βούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 γιαούρτι της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και με γεύσεις )
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 200 γραμμάρια αλεύρι
Προαιρετικά: Αν το επιθυμείς μπορείς να προσθέσεις λίγα σπασμένα καρύδια ή αμύγδαλα
Εκτέλεση συνταγής
Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη μηλόπιτα είναι πολύ εύκολος. Για αρχή, πλύνε καλά και καθάρισε τα μήλα από κουκούτσια και φλούδες. Κόψε τα σε φέτες και άφησε τα στην άκρη για να συνεχίσουμε με την υπόλοιπη διαδικασία.
Πάρε τα 3 από τα 4 καθαρισμένα μήλα, και τρίψε με τον τρίφτη σε ένα μπολ. Σούρωσε τα καλά πιέζοντας τα με τα χέρια σου για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Άφησε τα στην άκρη και πάμε να αρχίσουμε το κέικ μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτύπησε τα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σπάσε μέσα ένα ένα τα αυγά και ανακάτευε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα και ανακάτεψε απαλά.
Για περισσότερα υπέροχα γλυκά δες εδώ
Μετά ρίξε το γιαούρτι , τα μήλα που έχεις τρίψει και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Τέλος, βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε πάνω του το τελευταίο μήλο που μας έχει μείνει σε φέτες. Ρίξε από πάνω τη ζύμη και άπλωσε τη με μία σπάτουλα.
Ψήσε το κέικ μας για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Η αφράτη μηλόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Αναποδογύρισε τη σε μία μεγάλη πιατέλα και έτοιμη.
Extra tips:
- Αν θέλεις να προσθέσεις καρύδια στη συνταγή, βάλε τα τελευταία μέσα στο μείγμα. Μία καλή εναλλακτική είναι και οι σταφίδες, τα αμύγδαλα αλλά και ότι άλλο επιθυμείς.
- Μπορείς να στολίσεις τη μηλόπιτα μας με ζάχαρη άχνη, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, κάποια μαρμελάδα αλλά και γιαούρτι.
- Επίσης, το παγωτό το καλοκαίρι είναι το καλύτερο συνοδευτικό για αυτό το γλυκό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!