Θέλεις ένα απίθανο σουφλέ γεμάτο βιταμίνες που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτό το σουφλέ σπανάκι είναι το ιδανικό για σένα.
Σουφλέ σπανάκι στον φούρνο
Έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στα σουφλέ και γενικά στα φαγητά φούρνου με μπεσαμέλ. Και έτσι όπως έψαχνα να βρω κάτι παρόμοιο, έπεσα πάνω σε αυτή τη ξεχωριστή συνταγή. Ο συνδυασμός από σπανάκι και κρέμα, πιστεύω ότι είναι μοναδικός. Επίσης, με αυτό το κόλπο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά λαχανικά και να τα ”κρύψεις” μέσα σε αυτό το υπέροχο σουφλέ για να μην το καταλάβουν οι μικροί μας φίλοι.
Έτσι με αυτή τη συνταγή θα απολαύσουν το σπανάκι τους και θα πάρουν τις απαραίτητες βιταμίνες χωρίς να το καταλάβουν. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτό το λαχταριστό σουφλέ σπανάκι που μπορείς να το σερβίρεις σε όλα τα τραπέζια και να το μοιραστείς με όσους αγαπάς.
Τι θα χρειαστείς για τη γέμιση:
- Μισό κιλό σπανάκι
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
- Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 200 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο
- 100 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
- 150 γραμμάρια τυρί ένταμ
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια ζαμπόν ή κάποιο αλλαντικό της επιλογής σου
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σπιτική μπεσαμέλ:
Εκτέλεση και διαδικασία για το πιο νόστιμο σουφλέ σπανάκι
Αυτό το υπέροχο σουφλέ φτιάχνεται πολύ εύκολα και με πολύ απλά βήματα. Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψεις και θα το φτιάχνεις συνέχεια. Ξεκινάμε με τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα βάζουμε να τσιγαριστούν για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να μείνει η ποσότητα που χρειαζόμαστε. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά για να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά που έχουμε επιλέξει, το ζαμπόν σε κομματάκια, το αυγό και τη κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι αφού έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε πάλι και βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί αφού το αλείψουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσει κάτω. Στρώνουμε καλά τη γέμιση και συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ.
Για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ, θα ακολουθήσεις τη συνταγή που σου δείχνω πιο πάνω (βρες την εδώ).
Μόλις τη φτιάξεις, άπλωσε τη πάνω από τη γέμιση ομοιόμορφα και ρίξε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα για να πάρει χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις το σουφλέ σπανάκι πάρει χρώμα, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Για να κοπεί καλά, άφησε το να κρυώσει, αλλιώς θα διαλυθεί. Το πιο υπέροχο σουφλέ σπανάκι είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με όποιον θέλεις.
Extra tips:
- Αν δεν θέλεις να φτιάξεις σπιτική μπεσαμέλ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την έτοιμη του εμπορίου.
- Εκτός από τα λαχανικά που σου προτείνω, μπορείς να προσθέσεις ότι λαχανικό σου αρέσει, όπως επίσης και ότι αλλαντικό, τυρί κλπ προτιμάς.
- Για περισσότερη νοστιμιά, πρόσθεσε τριμμένο σκόρδο και λίγο γιαούρτι μέσα στη γέμιση για το σουφλέ μας.
- Συνόδευσε το πιάτο με μία δροσερή σαλάτα ή κάποια σος της επιλογής σου.
- Είναι το κατάλληλο πιάτο για ένα οικογενειακό τραπέζι, πάρτι αλλά και μία μάζωξη με φίλους.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις ένα νοστιμότατο σουφλέ από κολοκύθι.
- Ένα σουφλέ με ψωμί του τόστ και πολλά τυριά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Λαχταριστό σουφλέ με μπέικον και πολλά τυριά για όλους.
- Μοναδικό σουφλέ πατάτας για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Μοιράσου αυτό το υπέροχο πιάτο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!