soufle-moka-me-mirodia-kafe-gllika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Σουφλέ μόκα με μυρωδιά καφέ για ένα ξεχωριστό γλυκάκι

Ένα υπέροχο γλυκό για συνοδευτικό με τον καφέ σου. Σουφλέ μόκα με μυρωδιά καφέ για να κεράσεις τους αγαπημένους σου ένα ξεχωριστό γλυκάκι.

 

Σουφλέ μόκα με μυρωδιά καφέ

soufle-me-moka-kai-kafe-glika-eisaimonadikigr

Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας μετά το γεύμα.  Το κάρδαμο προσθέτει μια εξωτική γεύση στο γλυκό. Ιδανικό για να κεράσεις όποιον θέλεις και να το μοιραστείς με όλους.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 6 άτομα για το σουφλέ μόκα:



 

  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 σπόροι κάρδαμου, ελαφρώς κοπανισμένοι
  • 300 γραμμάρια καφές
  • 375 ml γάλα
  • 4 κρόκοι αβγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 ml λικέρ Tia Maria ή άλλο λικέρ με γεύση καφέ
  • Ανάλατο βούτυρο λιωμένο, συν λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 6 ασπράδια αβγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Κακάο για πασπάλισμα

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία

soufle-mocha-me-kafe-glika-formakia-eisaimonadikigr

 

Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το κάρδαμο σε κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση.  Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα στην άκρη για 10-15 λεπτά.  Σουρώστε, σκεπάστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να κρυώσει.  Ταυτόχρονα, προσθέστε τον καφέ στο γάλα, σκεπάστε και αφήστε το μείγμα στην άκρη για 10-15 λεπτά.

Βράστε το γάλα.  Χτυπήστε τους κρόκους με τα τρία τέταρτα της ζάχαρης επί 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.  Προσθέστε το αλεύρι και το γάλα σουρωμένο και ανακατέψτε.  Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας διαρκώς.  Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνέχεια.  Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το λικέρ.

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου  και βάλτε μέσα ένα ταψάκι να ζεσταθεί.  Βουτυρώστε έξι φορμάκια της αρεσκείας σας.  Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.  Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.  Ανακατέψτε την μαρέγκα με την κρέμα του καφέ, με απαλές κινήσεις για να παραμείνει αφράτο.

Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια και περάστε το δάχτυλό σας γύρω από τα τοιχώματα κάθε φόρμας.  Βάλτε τα φορμάκια στο ζεστό ταψάκι.  Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Πασπαλίστε τα με κακάο και σερβίρετε αμέσως, μαζί με την κρέμα που αρωματίσατε με κάρδαμο. Τα σουφλέ μόκα με μυρωδιά καφέ είναι πανέτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

 

EXTRA TIPS

 

 



Post Author: Eisaimonadikigr