souvlakia-thalassinon-psaria-thalassina-sintages-mezedes-eisaimonadikigr

Σουβλάκια θαλασσινών στη σχάρα που μυρίζουν θάλασσα

Θες και εσύ ένα νόστιμο μεζεδάκι με μυρωδιά θάλασσας; Αυτά τα σουβλάκια θαλασσινών στη σχάρα, θα γίνουν από τα πιο αγαπημένα σου γεύματα.

 

Σουβλάκια θαλασσινών στη σχάρα

souvlakia-kalamakia-thalassinon-thalassina-sintages-mezedes-eisaimonadikigr

 

Η ποικιλία των υλικών που μπορούν να ψηθούν στη σχάρα είναι ατελείωτη.  Τα σουβλάκια θαλασσινών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη συνταγή, γευστική και εύκολη στην προετοιμασία.  Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι τα καλά φρέσκα θαλασσινά και ψάρια και μια καλή φωτιά από κάρβουνα, αν και το ψήσιμο στη σχάρα της κουζίνας δίνει σχεδόν το ίδιο καλό αποτέλεσμα.  Μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή με ό,τι θαλασσινό ή ψάρι θέλετε εκτός από αυτά που σας προτείνουμε.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Υλικά για 6 άτομα περίπου:



  • 900 γραμμάρια έως 1 κιλό και 200 γραμμάρια συνολικά θαλασσινά, όπως μικρά καλαμάρια, καραβίδες ή γαρίδες (με τα κεφάλια, αν είναι δυνατό), τσιπούρα ή άλλο λευκό ψάρι και μαγειρεμένο χταπόδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • Ξυλάκια για σουβλάκια

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία

thalassina-souvlakia-stin-sxara-psaria-garides-kalamaria-kalamakia-sintages-eisaimonadikigr

 

Βάλτε τα ξυλάκια σε νερό πριν αρχίσετε το μαγείρεμα, για να μην καούν εύκολα στη σχάρα.

Ετοιμάστε τα κάρβουνα.  Καθαρίστε τα θαλασσινά προσεκτικά, αλλά μην βγάλετε τα κελύφη από τις γαρίδες.  Κόψτε το ψάρι και το χταπόδι σε κομμάτια 5 εκατοστών.  Όλα θα πρέπει να έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος.  Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.  Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το μαϊντανό.  Βάλτε εναλλάξ τα θαλασσινά σε ατομικά σουβλάκια, αλείψτε τα με το μείγμα του λαδιού και τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Ψήστε τα ψάρια γρήγορα κοντά στη φωτιά για 1 ως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά, ώστε να μαγειρευτούν και να τραβήξουν τη μυρωδιά από τα κάρβουνα, χωρίς όμως να χάσουν τη γεύση της θάλασσας.

Σερβίρετε με κομμάτια λεμονιού, ουζάκι ή κρασί και μία δροσερή σαλάτα και τηγανιτές πατάτες. Έτσι θα νιώθετε ότι είστε σε μία ταβέρνα που τη χτυπάει το δροσερό αεράκι της θάλασσας.

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr