Αυτή η σοκολατένια μηλόπιτα είναι από τα πιο εύκολα και σοκολατένια γλυκά. Επίσης, η επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας απογειώνει τη γεύση της.
Σοκολατένια μηλόπιτα με σοκολατένιο γλάσο
Ήταν μία μέρα σαν όλες τις άλλες όταν αποφάσισα ότι θέλω κάτι γλυκό και σοκολατένιο. Έψαξα το ψυγείο μου και είδα ότι έχω πολλά μήλα που δεν έχω αξιοποιήσει, οπότε αμέσως σκέφτηκα ότι θα ήταν τέλειο να συνδυάσω τα μήλα με σοκολάτα.
Άρχισα να σκέφτομαι πολλές ιδέες για το πως θα μπορούσα να τα συνδυάσω και μου ήρθε η καλύτερη ιδέα που θα μπορούσα να σκεφτώ. Μηλόπιτα αλλά όχι ότι να ναι. Μία μηλόπιτα που εκτός του ότι θα ήταν σοκολατένια, θα είχε και σπιτικό γλάσο σοκολάτας ως επικάλυψη. Έτσι μετά από λίγη ώρα, έκανα τη σκέψη μου πραγματικότητα και αποφάσισα να μοιραστώ αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή μαζί σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους όσοι τη δοκιμάσουν. Για να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις αυτή τη σοκολατένια μηλόπιτα εύκολα, γρήγορα και με υλικά που μπορείς να βρεις παντού.
Τι θα χρειαστείς για τη μηλόπιτα με σοκολάτα:
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- Μισή κούπα νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 μήλα καλά καθαρισμένα
Για το γλάσο σοκολάτας:
- Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- Μισή κούπα φρέσκο γάλα της επιλογής σου
Παρασκευή και διαδικασία για τη σοκολατένια μηλόπιτα
Αυτή η υπέροχη μηλόπιτα είναι τόσο λαχταριστή και η σοκολάτα απογειώνει τη γεύση της. Γίνεται όπως κάθε άλλο κεκάκι και μέσα σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο για ψήσιμο. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί.
Για αρχή θα πλύνουμε καλά και θα καθαρίσουμε τα μήλα μας. Τα ξεφλουδίζουμε και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια ή κομματάκια. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο μέχρι να τα προσθέσουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Φροντίζουμε να έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσουμε για να είναι μαλακό.
Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτουμε το νερό μαζί με το κακάο, τη μαγειρική σόδα και τέλος το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τέλος, ρίχνουμε τα μήλα που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα σε όλο το μείγμα και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι σε ότι σχήμα θέλουμε και απλώνουμε πάνω τη ζύμη της μηλόπιτας. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μέχρι να κρυώσει το κέικ, θα φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας που θα το καλύψει. Για να φτιάξουμε το γλάσο, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσέχουμε να μην κολλήσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαν γλάσο σοκολάτας και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν βγει αρκετά πηχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο (να γίνει χλιαρό) και έπειτα το απλώνουμε πάνω από τη μηλόπιτα που έχει κρυώσει αρκετά. Αφήνουμε τη μηλόπιτα εκτός ψυγείου μέχρι να παγώσει καλά το γλάσο. Κόβουμε κομμάτι μόλις το γλάσο έχει σταθεροποιηθεί καλά. Μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο για να γίνει πιο γρήγορα και για να έχεις ένα τραγανό γλάσο σοκολάτας πάνω στη μηλόπιτα. Η πιο υπέροχη σοκολατένια μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να τη σερβίρεις σε όσους αγαπάς.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς μέσα στη ζύμη της μηλόπιτας για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Αν δεν θέλεις, δεν χρειάζεται να προσθέσεις το γλάσο σοκολάτας και να τη φας μόνη της.
- Στόλισε τη μηλόπιτα σου με ζάχαρη άχνη, κακάο σε σκόνη, σαντιγί, κομματάκια και τρούφα σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, φρέσκα κομμένα φρούτα αλλά και αποξηραμένα. Επίσης, η μηλόπιτα ταιριάζει πολύ με κάποιο παγωτό αλλά και με γιαούρτι.
- Μπορείς να φτιάξεις ένα ακόμα πιο εύκολο γλάσο, απλά λιώνοντας κουβερτούρα με λίγο βούτυρο. Άπλωσε το από πάνω από τη μηλόπιτα και είσαι έτοιμη.
- Και αν δεν σου αρέσει το κακάο, μπορείς να μην το προσθέσεις ή να φτιάξεις ένα γλάσο με λευκή σοκολάτα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αντικαταστήσεις το κακάο με μία λευκή σοκολάτα ή με λίγο ζαχαρούχο γάλα.
- Αυτή η μηλόπιτα με σοκολάτα είναι το κατάλληλο γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να το πας ως δώρο σε κάποια γιορτή, γενέθλια αλλά και σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι ή σε μία συνάντηση με φίλους.
- Μπορείς να διατηρήσεις τη μηλόπιτα και στο ψυγείο, αλλά και εκτός ψυγείου ειδικά αν είναι χειμώνας. Ωστόσο, μην ξεχάσεις να τη σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
- Φτιάξε την πιο εύκολη μελόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
- Υγιεινή σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι για ένα απίστευτο γλυκάκι με λίγες θερμίδες.
- Πανεύκολα μηλοπιτάκια με λίγα υλικά, ιδανικά για όλους.
- Σοκολατόπιτα ψυγείο, για το απόλυτο γλυκάκι με σοκολάτα.
Μοιράσου αυτή την μοναδική σοκολατένια μηλόπιτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!