sokolatakia-me-kastano--sokolata-kastana-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Σοκολατάκια με κάστανο, έτοιμα μέσα σε πολύ λίγα λεπτά

Θέλεις τα πιο εύκολα σοκολατάκια που θυμίζουν Χριστούγεννα και χειμώνα; Αυτά τα σοκολατάκια με κάστανο είναι μοναδικά στο είδος τους.

 

Εύκολα σοκολατάκια με κάστανο

kastana-sokolatakia-kastano-sokolataki-eukola-grigora-gluka-eisaimonadikigr

 

Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια είναι από τα πιο εύκολα που έχω φτιάξει ποτέ. Χρειάζονται λίγα λεπτά για τη παρασκευή τους και είναι τα κατάλληλα για τα Χριστούγεννα αλλά και για ένα χειμωνιάτικο γλυκό. Τα φτιάχνεις, τα αποθηκεύεις στο ψυγείο σου και τα τρως όποτε θέλεις ή απλά τα μοιράζεις απλόχερα στα αγαπημένα σου άτομα. Με τη βοήθεια της Κυρίας-Ανθίππης, αυτά τα σοκολατάκια απογειώθηκαν και σίγουρα θα τα λατρέψεις και εσύ. Με λίγα υλικά, και πολύ νοστιμιά, θα έχεις στα χέρια σου τα σοκολατάκια των ονείρων σου, ειδικά αν σου αρέσουν τα κάστανα. Για πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα τα φτιάξεις.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • Μισό κιλό κάστανα
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρες γάλακτος (250 γραμμάρια)
  • 1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (200 ml)
  • Μία βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ της επιλογής σου

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τα σοκολατάκια με κάστανο

sokolatakia-kastano-eukola-grigora-liga-ulika-gluka-eisaimonadikigr

 

Όπως μπορείς να καταλάβεις και από τα υλικά που προανέφερα, αυτό το γλυκάκι γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Για αρχή θα ξεκινήσουμε με τα κάστανα.

Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Πριν βράσει το νερό, παίρνουμε ένα ένα τα κάστανα και τα χαράζουμε ένα μαχαίρι σταυρωτά. Τα βάζουμε μέσα στο νερό που έχει πάρει βράση και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε. Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε μέσα σε μία πιατέλα. Σκεπάζουμε τη πιατέλα με μία πετσέτα για 10 λεπτά και μόλις γίνουν χλιαρά, αρχίζουμε να τα ξεφλουδίζουμε. Τα κάστανα πρέπει να είναι ζεστά προς χλιαρά για να ξεφλουδιστούν εύκολα. Αν κρυώσουν δεν θα ξεφλουδίζονται με τόση ευκολία. Όταν τα ξεφλουδίσουμε όλα, τα αφήνουμε σε ένα πιάτο εκτός ψυγείου για να κρυώσουν καλά. Υπολόγισε γύρω στα 30-40 λεπτά.

 

 

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη σοκολάτα που θα βουτήξουμε μέσα τα κάστανα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί. Δεν θέλουμε να βράσει, απλά να γίνει ζεστή για να λιώσει μέσα η σοκολάτα μας. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, κόβουμε σε κομματάκια ή τρίμματα τις κουβερτούρες και τα ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Όταν λιώσει, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το λικέρ ή το κονιάκ που έχουμε επιλέξει. Ανακατεύουμε πάλι απαλά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, παίρνουμε ένα ένα τα κάστανα και τα περνάμε από τη σοκολάτα, είτε με ένα πιρούνι, είτε με μία οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αν θέλουμε τους ρίχνουμε από πάνω τριμμένη καρύδα, ζάχαρη άχνη ή τρούφα πριν κρυώσει η σοκολάτα για να κάτσει καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 15-20 λεπτά εκτός ψυγείου και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά για 2-3 ώρες πριν τα σερβίρουμε. Τα πιο νόστιμα και εύκολα σοκολατάκια με κάστανο, είναι έτοιμα να βυθιστείς στη νοστιμιά τους.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτά τα πεντανόστιμα σοκολατάκια με κάστανο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα

Post Author: Eisaimonadikigr