revithia-ston-fourno-revithada-fournou-lahanika-sintages-vegan-eisaimonadikigr

Ρεβιθάδα στον φούρνο με ντομάτα και μπαχαρικά

Μία εύκολη συνταγή για τη πιο νόστιμη ρεβιθάδα στον φούρνο. Υπέροχα ρεβίθια φούρνου για μία πιο υγιεινή και Σαρακοστιανή συνταγή.

 

Πεντανόστιμη ρεβιθάδα στον φούρνο με μία ”ελληνική πινελιά”

eukoli-sintagi-gia-revithada-fournou-revithia-ston-fourno-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που λατρεύουν τα ρεβίθια, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Επίσης, αν σου αρέσουν οι πιο υγιεινές και ξεχωριστές συνταγές, αυτή η ρεβιθάδα είναι αυτό που ψάχνεις. Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο, γεμάτο βιταμίνες και όλα τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ανταπεξέλθει μέσα στη μέρα. Και το καλύτερο; Είναι και νηστίσιμο-vegan, οπότε μπορεί να φαγωθεί από όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και ηλικιακών αναγκών. Πάμε να φτιάξουμε μαζί τη πιο νόστιμη ρεβιθάδα στον φούρνο.

 

 

 

Υλικά:



 

  • 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 2 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κουτί ντομάτα κονκασέ)

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • Ένα κ.γ. θυμάρι

  • 1 φύλλο δάφνης

  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

  • Νερό (για να καλύψει τα ρεβίθια)

  • Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τη ρεβιθάδα στον φούρνο με αγαπημένα λαχανικά

revithada-ston-fourno-revithia-mpaxarika-laxanika-sintages-eisaimonadikigr

 

Μουλιάστε τα ρεβίθια: Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει έτοιμα ρεβίθια από κονσέρβα, μουλιάστε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να αμελήσεις αλλιώς δεν θα ψηθούν καλά τα ρεβίθια μας.

Σοτάρισμα των υλικών: Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν άρωμα.

Προσθήκη ντομάτας: Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες (ή το κονκασέ) στην κατσαρόλα και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δημιουργηθεί μια σάλτσα.

Προσθήκη ρεβιθιών και μπαχαρικών: Στραγγίστε τα ρεβίθια (αν τα έχετε βάλει σε νερό) και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε τη ρίγανη, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.

Βράσιμο και ψήσιμο: Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει τα ρεβίθια και σιγοβράστε για περίπου 1-1,5 ώρα, μέχρι τα ρεβίθια να γίνουν τρυφερά. Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο σε θερμοκρασία 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση.

Σερβίρισμα: Μόλις τα ρεβίθια είναι έτοιμα, αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε το φαγητό με λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά). Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψωμί ή σαλάτα.

Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη πρωτεΐνη και ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής, καθώς είναι νηστίσιμη και εύκολη στην προετοιμασία. Το πλούσιο άρωμα από τα μπαχαρικά και τη ντομάτα θα το κάνει ένα αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια!

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο πιάτο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr