proti-sinentefksi--gia-douleia-interview-douleies-asxolies-eisaimonadikigr

Πρώτη συνέντευξη για δουλειά; Δες τι πρέπει να κάνεις

Έχεις πρώτη συνέντευξη για δουλειά και αγχώνεσαι για το τι θα γίνει; Δεν χρειάζεται άγχος. Μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να το θέλεις.

 

Πρώτη συνέντευξη για δουλειά και συμβουλές

sinenteuksi-gia-douleia-protes-entiposeis-douleies-eisaimonadikigr

 

Επιτέλους.  Το τηλέφωνο χτύπησε κι έκλεισες ραντεβού για συνέντευξη.  Την απέραντη χαρά διαδέχεται το άγχος και αμέσως νιώθεις έναν κόμπο στο στομάχι.  Ξεπέρασέ το! Τώρα είναι η στιγμή να εντυπωσιάσεις.  Εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο. Η πρώτη συνέντευξη για δουλειά θα πάει τέλεια.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

  

 

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΟΥ

Αν ο υπεύθυνος προσωπικού σου δώσει τη δυνατότητα να επιλέξεις την ημέρα και την ώρα της συνέντευξης, είναι προτιμότερο να προγραμματίσεις το ραντεβού σου Τρίτη, στις 10.30 π…  Σε γενικές γραμμές, απόφυγε τις συναντήσεις νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, τις ώρες δηλαδή που ο υποψήφιος εργοδότης πρέπει να ασχοληθεί και με άλλες εκκρεμότητες. Όσο πιο νωρίς κάνεις τη συνέντευξη, τόσο πιο άνετη θα είσαι μέσα στη μέρα σου.

 

 

 

  • ΔΙΑΛΕΞΕ ΧΡΩΜΑ

Τα χρώματα των ρούχων που επιλέγουμε να φορέσουμε σε μία συνέντευξη δημιουργούν διαφορετικές εντυπώσεις.  Το μπλε υποδηλώνει ομαδικό πνεύμα ενώ το μαύρο ηγετικές ικανότητες.  Και το πορτοκαλί είναι η χειρότερη επιλογή, καθώς φανερώνει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.  Επίσης, το καφέ υποδηλώνει αξιοπιστία, το λευκό οργανωτικό χαρακτήρα ενώ το γκρι λογική.  Τέλος, το πράσινο, το κίτρινο και το μωβ δηλώνουν δημιουργικότητα. Σίγουρα ακόμα και τα χρώματα στα ρούχα σου, παίζουν σημαντικό ρόλο στη πρώτη συνέντευξη για δουλειά.

 

 

entiposeis-simvoules-gia-tin-proti-sinenteuksi-gia-douleia-eisaimonadikigr

 

 

 

  • ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Μην είσαι ντροπαλή.  Την ώρα που ο υπεύθυνος προσωπικού σε υποδέχεται, κοίταξέ τον στα μάτια.  Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κοιτούσαν τον συνομιλητή τους στα μάτια θεωρήθηκαν πιο έξυπνοι από εκείνους που δίσταζαν και ντρέπονταν.  Μην ξεχνάς να χαμογελάς! Επίσης, το να κοιτάς τον άλλον στα μάτια δηλώνει αυτοπεποίθηση και αμεσότητα.

 

 

 

 

  • ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΙΑ

Συνήθως τείνουμε να συμπαθούμε περισσότερο τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα.  Επομένως, αν γνωρίζεις ότι ο συνεντευξιαστής σου είναι λάτρης του κλασσικού κινηματογράφου, καλό είναι να το επισημάνεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης.  Μην γίνεις, όμως, υπερβολικά φιλική και σε καμία περίπτωση μην τον διακόψεις.

 

 

sunenteuksi-gia-douleia-protes-entiposeis-simvoules-eisaimonadikigr

 

 

 

  • ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΟΥ

Μην προσπαθήσεις να κρύψεις κάποια αδυναμία σου.  Πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν ότι οι υποψήφιοι εργοδότες προτιμούν συνήθως να δουν ξανά έναν υποψήφιο που απάντησε με ειλικρίνεια, για παράδειγμα «Δεν είμαι υπόδειγμα οργάνωσης, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω», σε σχέση με κάποιον που τόνιζε συνεχώς τα προτερήματά του.  Όταν είσαι ειλικρινής, έχεις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβεις τη θέση.

 

 

 

  • ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ

Θα πρέπει να παρουσιάσεις διαφορετικά τον εαυτό σου ανάλογα με την ηλικία του συνεντευξιαστή.  Αν είναι νεαρός, μεταξύ 20 και 30 ετών, παρουσίασέ του δείγματα της δουλειάς σου και τόνισέ του την ικανότητά σου για πολλαπλές εργασίες.  Αλλά, αν είναι μεταξύ 30 και 50 ετών, δώσε έμφαση στην δημιουργικότητά σου και επισήμανε ότι μπορείς να εξισορροπείς την επαγγελματική με την προσωπική σου ζωή.  Αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, απόδειξέ του ότι έχεις εργαστεί σκληρά και δείξε σεβασμό στον ίδιο και στα κατορθώματά του.  Ανέφερε επίσης την αφοσίωση και τη δέσμευση που είχες επιδείξει στις προηγούμενες θέσεις εργασίας.

 

 

Καλή επιτυχία! Με αυτές τις απλές συμβουλές για τη πρώτη συνέντευξη για δουλειά, θα σκίσεις σίγουρα.

 

 Post Author: Eisaimonadikigr