pikantiki-patatosalata-me-saltsa-me-prasino-tabasco-salates-patates-eisaimonadikigr

Πικάντικη πατατοσαλάτα με σάλτσα από πράσινο ταμπάσκο

Αυτή η πικάντικη πατατοσαλάτα είναι το ιδανικό πιάτο για όσους αγαπάνε τις καυτερές συνταγές. Το πράσινο ταμπάσκο απογειώνει τη γεύση της.

 

Σπέσιαλ πικάντικη πατατοσαλάτα

patatosalata-kauteri-pikantiki-me-patates-dressing-prasino-tabasco-salates-patatosalates-eisaimonadikigr

 

Αν ανήκεις στα άτομα που τους αρέσουν τα καυτερά πιάτα, τότε αυτή η πατατοσαλάτα είναι η καλύτερη ιδέα για σένα. Θέλεις κάτι νόστιμο, νηστίσιμο, χορταστικό και ελαφρύ για το σαρακοστιανό τραπέζι; Δες παρακάτω τη συνταγή για μια νόστιμη πατατοσαλάτα, που μπορεί να γίνει ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Επίσης, είναι το ιδανικό πιάτο για να σερβίρεις σε ένα οικογενειακό τραπέζι ή μία συνάντηση για φίλους. Και αν δεν τη θέλεις καυτερή, δεν χρειάζεται να προσθέσεις το ταμπάσκο, αλλά είναι στο χέρι σου να τη φτιάξεις όπως σου αρέσει.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς: (Για 4 ως 6 άτομα) 

 



 

  • 4-5 πατάτες καλά πλυμένες και βρασμένες 
  • 100 Γραμμάρια αρακά, βρασμένο 
  • 50 γραμμάρια πένες με σπανάκι, βρασμένες al dente 
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
  • 250 γραμμάρια βολβούς από ραπανάκια, σε λεπτές ροδέλες  
  • Αλάτι, πιπέρι  όσο θέλουμε

 

 

 

Για το dressing:

 

  • 200 γραμμάρια μαγιονέζα  
  • 1 κουταλιά της σούπας απαλή μουστάρδα  
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού  
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 ως 3 κουταλιές πράσινο ταμπάσκο (μπορείς να βάλεις κόκκινο ταμπάσκο αντί για πράσινο)
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τη πικάντικη πατατοσαλάτα

kauteri-patatosalata-me-dressing-apo-prasino-tabasco-pikantiki-salata-patates-salates-eisaimonadikigr

 

Για αρχή θα πλύνουμε και θα ξεφλουδίσουμε καλά τις πατάτες μας. Και τις κόβουμε στα 4. Έπειτα, θα τις βάλουμε να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Δεν θέλουμε να λιώσουν αλλά να είναι λίγο σκληρές. Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με άφθονο νερό.

Στη συνέχεια, βράζουμε τον αρακά και τις πένες και τα προσθέτουμε μέσα στις πατάτες μας αφού τα κρυώσουμε. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ραπανάκια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα. Ρίχνουμε όσο αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.  

 

 

Μετά, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας πολύ καλά ή χτυπώντας στο multi τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε και το πράσινο ταμπάσκο. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού το καυτερό ντρέσινγκ. Αφήνουμε τη πατατοσαλάτα για λίγο στο ψυγείο να παγώσει καλά και έπειτα πασπαλίζουμε με λίγο περισσότερο πιπέρι και σερβίρουμε τη πικάντικη πατατοσαλάτα μας. Βεβαίως και μπορείς να τη φυλάξεις μέσα στο ψυγείο σου μέχρι να τη σερβίρεις ή να την αποθηκεύσεις σε ένα μεγάλο μπολ και να τη δοκιμάζεις όποτε θέλεις.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου αυτή τη μοναδική καυτερή πατατοσαλάτα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Διαβάστε περισσότερα

Post Author: Eisaimonadikigr