soufle-kima-me-patates-ston-fourno-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Νόστιμο σουφλέ με κιμά και πατάτες που γίνεται πανεύκολα

Αυτό το λαχταριστό σουφλέ με κιμά και πατάτες είναι ένα μοναδικό πιάτο. Είναι σίγουρο ότι δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει έτσι.

 

Σουφλέ με κιμά και πατάτες

soufle-me-kima-kai-patates-fournou-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αν σου αρέσει ο μουσακάς και γενικά ότι φαγητό σου αρέσει που να περιέχει κιμά, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου. Αυτό το σουφλέ φτιάχνεται πανεύκολα και χρειάζεσαι απλά υλικά για τη παρασκευή του. Μπορείς να το ονομάσεις και εναλλακτικό μουσακά χωρίς μελιτζάνες, αλλά σίγουρα είναι ακόμα πιο νόστιμο.

Εμπνεύστηκα αυτή τη συνταγή από τον αγαπημένο μου μουσακά, όπως κατάλαβες, αλλά έκανα κάποιες αλλαγές. Δεν πρόσθεσα μελιτζάνες γιατί δεν μου αρέσουν αλλά εμπλούτισα αυτό το σουφλέ με κάποια αγαπημένα μου υλικά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ, βεβαίως. Επίσης, είναι το πιο εύκολο πιάτο για μεσημεριανό, ορεκτικό αλλά και για οικογενειακά τραπέζια. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι:



  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο (μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο)
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Λίγη ρίγανη
  • Μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μία φρέσκια τριμμένη ντομάτα
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες
  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Μία συσκευασία έτοιμη μπεσαμέλ ( θα χρησιμοποιήσουμε 2 φακέλους)
  • Γάλα όσο χρειαστεί για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100-150 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο της επιλογής σου

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για το σουφλέ με κιμά στον φούρνο

soufle-fournou-me-kima-kai-patates-mpesamel-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αυτό το φαγητάκι είναι ότι πιο νόστιμο και εύκολο έχεις γευτεί ποτέ σου. Για αρχή θα ξεκινήσουμε με τη παρασκευή του κιμά και έπειτα με τις πατάτες.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και αφού κάψει προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλει και το περιττό λίπος του. Βγάζουμε με μία σουρωτή κουτάλα το λίπος και προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όπως και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά και βάζουμε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, λίγη ρίγανη και τέλος μία τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας. Συμπληρώνουμε 1,5 ποτήρι νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.

Συνεχίζουμε με τις πατάτες μέχρι να γίνει ο κιμάς μας. Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο και αφού πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, τις βάζουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

 

Τέλος, θα φτιάξουμε και την έτοιμη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε και λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο μέσα και το υπόλοιπο πάνω από το σουφλέ πριν το ψήσουμε.

Ήρθε η ώρα να ”συναρμολογήσουμε” το σουφλέ μας. Στον πάτο του ταψιού μας, απλώνουμε τον κιμά, από πάνω τις πατάτες και τέλος τη μπεσαμέλ μας. Πασπαλίζουμε λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Μόλις ψηθεί το φαγητό μας, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε. Αν δεν το αφήσουμε να κρυώσει, δεν θα κόβεται εύκολα το κομμάτι. Το πιο εύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ με κιμά και πατάτες, είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το μοναδικό σουφλέ με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr