Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις αυτά τα νηστίσιμα σοκολατένια μπισκοτάκια και θα εκπλαγείς με τη νοστιμιά τους. Σοκολάτα και πάλι σοκολάτα.
Νηστίσιμα σοκολατένια μπισκοτάκια
Πάντα έψαχνα να βρω νόστιμα νηστίσιμα γλυκά χωρίς αυγά ή βούτυρο και έχω βρει αρκετά που τα έχω δοκιμάσει και τα έχω αγαπήσει μέχρι και σήμερα. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και αυτά τα νηστίσιμα σοκολατένια μπισκοτάκια.
Με λίγα υλικά και αρκετό μεράκι, γίνονται τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Κατάλληλα για όλες τις εποχές και για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλες τις ηλικίες. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.
Τι θα χρειαστείς: (Για περίπου 20 μπισκοτάκια)
- 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κούπα ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 2 βανίλιες
- Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 μαύρη σοκολάτα υγείας χωρίς βούτυρο
- Μία κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- 100 γραμμάρια καρύδια
- Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ (προαιρετικά)
Διαδικασία
Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και μπορούν να βοηθήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Θα χρειαστείς ένα μεγάλο μπολ, λαδόκολλα και ένα μεγάλο ταψάκι.
Αρχίζουμε με τη μαύρη σοκολάτα. Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε να λιώσει για 1 λεπτό μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη συνταγή μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε στο μείγμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και τέλος το κακάο. Αν δεν θες, μην βάλεις κονιάκ, δεν είναι αναγκαίο.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Ανακάτεψε τα υλικά όλα μαζί και τέλος ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα και τα καρύδια αφού τα σπάσεις. Αφού γίνουν ένα μείγμα όλα μαζί, άρχισε να ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με τα χέρια σου ή με ένα κουτάλι.
Η ζύμη θα είναι έτοιμη μόλις γίνει μαλακή και μπορεί να απλώνεται ομοιόμορφα στο ταψί. Άσε τη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Στη συνέχεια πάρε ένα ταψάκι της επιλογής σου και άπλωσε πάνω του ένα κομμάτι λαδόκολλα. Πλάσε μπαλάκια από τη ζύμη με τα χέρια σου ή με ένα κουτάλι και άπλωσε τα στο ταψί. Ψήσε τα μπισκοτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.
Για περισσότερες νηστίσιμες ή vegan συνταγές δες εδώ
Έτοιμα τα σοκολατένια μπισκοτάκια μας.
Extra tips:
- Αν δεν τα θέλεις τόσο νηστίσιμα, μπορείς να βάλεις σταγόνες σοκολάτας αντί για μαύρη σοκολάτα.
- Επίσης, αντί για ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, πρόσθεσε βούτυρο αν δεν σε νοιάζει να είναι νηστίσιμα.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις νηστίσιμα μπισκοτάκια με άρωμα λεμόνι.
- Αν δεν σου αρέσουν τα καρύδια, μπορείς να μην τα προσθέσεις ή να επιλέξεις κάποιο άλλο ξηρό καρπό.
- Δεν είναι αναγκαίο να προσθέσεις κακάο αν δεν το επιθυμείς.
- Στόλισε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη, κάποιο σιρόπι που σου αρέσει, μαρμελάδα αλλά και τρούφα. Μπορείς να κάνεις τους συνδυασμούς που θέλεις. Βάλε φαντασία και φτιάξε τα μπισκοτάκια των ονείρων σου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!