Συγκεκριμένα έφτιαξα αυτή την απλή σαλάτα με παξιμάδι, τη Πρωτοχρονιά. Η γεύση της είναι ανεπανάληπτη και την έφτιαξα με ότι είχα.
Μία απλή σαλάτα με παξιμάδι και φρέσκο σπανάκι
Τη Πρωτοχρονιά φτιάχνω διάφορες σαλάτες που μου αρέσουν για να συνοδεύσουν το τραπέζι που κάνουμε. Έτσι, κι αυτή τη φορά είπα να φτιάξω κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο. Άνοιξα το ψυγείο μου και χρησιμοποίησα ότι υλικά βρήκα και το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο.
Αυτή την απλή σαλάτα με παξιμάδι και σπανάκι τη λάτρεψαν όλοι και είναι σίγουρο ότι θα τη φτιάχνω πολύ συχνά μετά την επιτυχία της. Για να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή την απίστευτη σαλάτα.
Υλικά για ένα μεγάλο μπολ:
- Μία σακούλα μικρά παξιμάδια της επιλογής σου (προσωπικά παίρνω ολικής)
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 200 γραμμάρια φρέσκα φύλλα σπανάκι (εγώ παίρνω το έτοιμο σακουλάκι του σούπερ-μάρκετ)
- 10-15 ελιές της επιλογής σου
- 1-2 χούφτες κίτρινο τριμμένο τυρί που σου αρέσει ή κάποιο άλλο τυρί της επιλογής σου
Για τη σάλτσα:
- Μία κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- Μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Λίγο ρίγανη
Διαδικασία για την απλή σαλάτα με παξιμάδι
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η σαλάτα δεν θέλει ούτε 10 λεπτά από τον χρόνο σου και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σος για τη σαλάτα μας. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη ρίγανη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και έτοιμη η σάλτσα μας.
Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, βάζουμε τα παξιμάδια αφού τα σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Μπορείς να το κόψεις με τα χέρια σου σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα πως το θέλεις. Πλένουμε και το καλαμπόκι και το προσθέτουμε, όπως και τις ελιές και τέλος το τυρί.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα μας να πάει παντού. Η απλή σαλάτα με παξιμάδι και σπανάκι είναι έτοιμη να την απολαύσεις και τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.
Extra tips:
- Βεβαίως και μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου υλικά στη σαλάτα. Κάποια που προτιμώ είναι το αγγούρι, τα ντοματίνια, το τριμμένο καρότο, οι ξηροί καρποί αλλά και το βαλσάμικο ξύδι. Επίσης, μία ωραία προσθήκη είναι το αχλάδι, το πράσινο μήλο αλλά και οι φράουλες.
- Αν κάποιο υλικό δεν σου αρέσει, μπορείς να μην το προσθέσεις. Φτιάξε τη σαλάτα που ταιριάζει στα γούστα σου.
- Μπορείς να προσθέσεις και λίγο ψημένο κοτόπουλο ή μπέικον μιας και ταιριάζει πάρα πολύ με τη σαλάτα μας.
- Αντί για αυτή τη σάλτσα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δική σου σπιτική σίζαρ σως. Δες εδώ πως.
- Αυτή η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις σαλάτες που θα φτιάξεις, όπως επίσης και ως σος για κάποιο κρέας ή λαχανικό.
- Η καλύτερη σαλάτα για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για όλες τις περιστάσεις.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα σαν χωριάτικη.
- Μία πολύχρωμη σαλάτα με λάχανο και αχλάδι μόνο για σένα!
Μοιράσου αυτή την υπέροχη σαλάτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!