gemista-manitaria-ston-fourno-krema-galaktos-bacon-mpeikon-turia-kitrina-tiria-eisaimonadikigr

Μανιτάρια γεμιστά στον φούρνο με μπέικον και διάφορα τυριά

Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις τα πιο νόστιμα μανιτάρια γεμιστά στον φούρνο με μπέικον και διάφορα τυριά. Θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά τους.

 

Υπέροχα μανιτάρια γεμιστά στον φούρνο

manitaria-gemista-ston-fourno-me-mpeikon-kai-tiria-krema-galaktos-sintages-mageiriki-kouzina-eisaimonadikigr

Μία μέρα που είχα στερέψει από ιδέες επισκέφτηκα το σούπερ μάρκετ της περιοχής μου για να βρω κάτι διαφορετικό μιας και είχα βαρεθεί τις συνηθισμένες γεύσεις. Βρήκα σε ένα ράφι, μεγάλα φρέσκα μανιτάρια, έτοιμα για κατανάλωση. Η ιδέα που μου ήρθε ουρανοκατέβατη , έγινε από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές και σας τη παρουσιάζω σήμερα.

 

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να κάνεις και εσύ αυτά τα πεντανόστιμα μανιτάρια.

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • Μία συσκευασία μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 12 φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 γραμμάρια από κίτρινα τυριά της επιλογής σου
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των μανιταριών

 

 

 

 

Διαδικασία για τα μανιτάρια γεμιστά στον φούρνο

manitaria-ston-fourno-me-mpeikon-turia-krema-galaktos-sintages-almira-eisaimonadikigr

Δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για να ετοιμάσεις αυτά τα υπέροχα, γεμιστά μανιτάρια. Αρχίζουμε παίρνοντας τα μανιτάρια. Τα καθαρίζουμε καλά, ξεφλουδίζοντας το εξωτερικό περίβλημα τους και τα πλένουμε καλά για να μην έχουν χώματα. Κόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σε ένα τηγάνι για 1 λεπτό και αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αυτό. Βάζουμε και το σκόρδο κομμένο σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μόλις τσιγαριστούν για 3 λεπτά, ρίχνουμε μέσα και τη κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να σφίξει για 2-3 λεπτά. Τέλος, βάζουμε τα τυριά της επιλογής μας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα.

 

Για περισσότερα νόστιμα πιάτα δες εδώ

 

Έπειτα, γεμίζουμε τα μανιτάρια μας με το μείγμα και απλώνουμε από πάνω και άλλο τυρί αν θέλουμε.

Ψήνουμε τα μανιτάρια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και πάρουν ένα ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε μία πιατέλα με ότι σαλάτα θέλουμε εμείς ή με κάποιο έτοιμο συνοδευτικό. Είναι μία ωραία ιδέα για πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι αλλά και σε έναν μπουφέ.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μία καλή εναλλακτική αντί για κρέμα γάλακτος, είναι να φτιάξουμε μία μπεσαμελ και να τη προσθέσουμε μέσα στο μείγμα αλλά και πάνω από τα μανιτάρια μας για να ψηθούν όλα μαζί.
  • Μπορείς να σερβίρεις τα μανιτάρια με γιαούρτι ή κάποια σάλτσα που εσύ προτιμάς.
  • Βάλε φαντασία και δημιούργησε το πιάτο των ονείρων σου.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr