Ετοιμάσου να μάθεις τα πιο χρήσιμα μυστικά για τέλεια μελομακάρονα που θα ζηλεύουν όλοι. Σίγουρα τα χρειάζεσαι όλα για να τα φτιάξεις.
Μυστικά για τέλεια μελομακάρονα
Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή, όπως έχω ξαναπεί πιο παλιά. Και εκτός του ότι έχω γενέθλια, υπάρχει και άλλος ένας λόγος για να χαίρομαι υπερβολικά πολύ. Ναι καλά μάντεψες, τα μελομακάρονα!
Κάθε χρόνο φτιάχνω τα δικά μου σπιτικά μελομακάρονα και μετά από πολλές συνταγές, βγήκα σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για να πετύχεις το πιο τέλειο αποτέλεσμα στα μελομακάρονα σου. Με αυτά τα μυστικά για τέλεια μελομακάρονα, θα έχεις ζουμερά, σιροπιασμένα καλά και νόστιμα μελομακάρονα. Πάμε να τα δούμε.
1)Το σιρόπι παίζει ρόλο
Το σιρόπι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξεις. Για να γίνουν ζουμερά τα μελομακάρονα και να μην σπάνε, πρέπει να ρίξεις τα καυτά μελομακάρονα μέσα σε κρύο σιρόπι. Φτιάξε το σιρόπι 2-3 ώρες πριν αρχίσεις τη ζύμη, για να κρυώσει καλά. Επίσης, μέτρα μέχρι το 13 και βγάλε τα από το σιρόπι, μην τα αφήσεις παραπάνω.
2)Τα μυρωδικά επίσης
Τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε (μοσχοκάρυδο, κανέλα κλπ.) πρέπει να μπουν σίγουρα στη συνταγή μας. Βάλε ακριβώς τη ποσότητα της συνταγής σου για να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα.
3)Η υφή της ζύμης και το ζύμωμα της
Για να ψηθούν καλά τα μελομακάρονα μας, δεν χρειάζονται πολύ ζύμωμα. Με το που ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί, άρχισε να τα πλάθεις. Επίσης, η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια μας για να είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί.
4)Δεν τα τρώμε την ίδια μέρα
Αν θέλεις να πετύχεις το αποτέλεσμα ενός ζαχαροπλαστείου, τότε μην δοκιμάσεις τα μελομακάρονα την ίδια μέρα. Αφού τα φτιάξεις, άφησε τα μέχρι την επόμενη μέρα και θα με θυμηθείς μόλις τα δοκιμάσεις.
5)Το μέγεθος θέλει προσοχή
Βεβαίως και μπορείς να φτιάξεις σε ότι μέγεθος θέλεις τα μελομακάρονα σου, αλλά εγώ προσωπικά έχω βγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είναι μεσαία ή μικρά σε μέγεθος. Γιατί αυτό; Γιατί τα μελομακάρονα απλώνουν λίγο και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους. Το μέγεθος τους επίσης, παίζει ρόλο και στο ψήσιμο μιας και όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο καλά θα ψηθούν.
6)Αντικολλητικό χαρτί και έφυγες
Το αντικολλητικό χαρτί θα σου λύσει τα χέρια μιας και δεν θα κολλήσει τίποτα στο ταψί και θα βγουν άθικτα και πανέμορφα.
7)Βοηθάει όλη η οικογένεια
Και βέβαια για να γίνουν νόστιμα τα μελομακάρονα μας, πρέπει να βοηθήσει όλη η οικογένεια, μικροί και μεγάλοι με τη συνοδεία Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Ένα από τα πιο όμορφα μυστικά για τέλεια μελομακάρονα .
8)Προτίμησε καστανή ζάχαρη
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ καστανή ζάχαρη στα μελομακάρονα που φτιάχνω γιατί πιστεύω ότι έτσι γίνονται πιο ζουμερά. Βεβαίως και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ζάχαρης επιθυμείς ανάλογα με τα γούστα σου.
9)Ο φούρνος και το ψήσιμο
Τα μελομακάρονα πρέπει να τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια φωτιά για να ροδοκοκκινήσουν. Μόλις δεις ότι πήραν χρώμα, βγάλε τα από τον φούρνο και ρίξε τα αμέσως μέσα στο κρύο σιρόπι.
10)Τρώγονται και σκέτα
Μπορεί τα μελομακάρονα να θεωρούνται Χριστουγεννιάτικο γλυκό, αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορούν να φαγωθούν όλο τον χρόνο και μάλιστα χωρίς σιρόπι, σαν μπισκοτάκια; Δοκίμασε τα και σκέτα και θα με θυμηθείς.
11)Βάλε και λίγη σοκολάτα
Μόλις σιροπιάσεις τα μελομακάρονα, πέρασε τα από λιωμένη σοκολάτα της επιλογής σου. Και βέβαια η σοκολάτα πάει με τα πάντα και όλοι αγαπάμε τα σοκολατένια μελομακάρονα.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας.
- Τα πιο χρήσιμα μυστικά για τέλεια μπισκότα!
12)Βρες τη συνταγή που σου ταιριάζει
Όλοι έχουμε διαφορετικά γούστα και στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες συνταγές για μελομακάρονα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε κάποια αγαπημένη συνταγή που μας διευκολύνει και μας αρέσει ιδιαίτερα. Ψάξε και βρες τη κατάλληλη συνταγή για μελομακάρονα που σου ταιριάζει.
Αυτά ήταν κάποια χρήσιμα μυστικά για τέλεια μελομακάρονα. Ποιο από όλα σου φάνηκε πιο καλό;