kremodis-mous-lemoniou-krema-lemoni-gluka-eukola-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Κρεμώδης μους λεμονιού, το πιο νόστιμο επιδόρπιο λεμονιού

Αυτή η κρεμώδης μους λεμονιού είναι αυτό το γλυκό που έψαχνες. Ένα μυρωδάτο, αφράτο γλυκάκι γεμάτο φρεσκάδα από λεμόνι.

 

Κρεμώδης και μυρωδάτη μους λεμονιού

elafria-mousse-lemoni-mous-lemoniou-kremodis-gluka-eukola-eisaimonadikigr

 

Είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύω τα εσπεριδοειδή και ειδικά το πορτοκάλι και το λεμόνι. Προσπαθώ να τα βάζω συχνά στα γλυκά που φτιάχνω και απογειώνουν κάθε συνταγή. Δίνουν αυτή τη φρεσκάδα που ζητάω και ένα πλούσιο άρωμα που δεν μπορεί να συναγωνιστεί κανένα άλλο υλικό.

Όταν έχω χρόνο φτιάχνω διάφορα γλυκάκια με αυτά τα αγαπημένα μου υλικά και ότι έχω φτιάξει μέχρι τώρα έχει βγει επικό. Έτσι μια μέρα που έψαχνα την επόμενη παρασκευή μου που θα απολαύσω, έπεσα πάνω σε ένα υπέροχο και δροσερό γλυκάκι. Αμέσως μου τράβηξε τη προσοχή το ότι περιείχε λεμόνι και είπα να του δώσω μια ευκαιρία.

Του έβαλα τις δικές μου μαγικές πινελιές και βγήκε η πιο δροσερή και κρεμώδης μους λεμονιού που έχω δοκιμάσει ποτέ. Είναι το ιδανικό γλυκάκι για το καλοκαίρι αλλά και για όταν θέλεις ένα ελαφρύ και μυρωδάτο γλυκό. Μοιράσου το με τους αγαπημένους σου για να το λατρέψουν και να σου λένε όλοι τα καλύτερα. Είμαι σίγουρη ότι αν το φτιάξεις μία φορά, δεν θα προλαβαίνεις να το φτιάχνεις. Πάμε να δούμε μαζί, τι υλικά θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 2-3 ποτηράκια ή μπολάκια:

 



 

  • 2 λεμόνια
  • Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μισή κούπα νερό
  • 1,5 κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ

 

Για τη σπιτική σαντιγί:

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (250 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Για το στόλισμα: Λίγη από τη σπιτική σαντιγί που φτιάξαμε ή κάποιον ξηρό καρπό της επιλογής μας ή ότι άλλο θέλουμε (πχ τριμμένη καρύδα, ξύσμα λεμονιού κλπ).

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τη μοναδική, κρεμώδης μους λεμονιού

mous-lemoniou-kremodis-moussee-lemoni-eukoli-gluka-krema-eisaimonadikigr

 

Αυτή η μους γίνεται πανεύκολα από όσο έχεις καταλάβει. Δεν χρειάζεται ψήσιμο και δεν έχει ούτε αυγά, αλλά περιέχει υλικά που τα βρίσκεις εύκολα σε ένα γειτονικό σουπερμάρκετ ή μπακάλικο της περιοχής σου. Ένα φανταστικό επιδόρπιο λεμονιού για όλες τις ώρες και εποχές. Ώρα να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τον χυμό από τα 2 λεμόνια και τον στραγγίζουμε καλά για να φύγουν τα κουκούτσια. Επίσης, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κόρν-φλάουρ  και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί καλά το κόρν-φλαουρ. Στη συνέχεια, το βάζουμε στη κουζίνα μας σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας παράλληλα. Όταν αρχίσει και πήζει λίγο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να το σκεπάσεις με μία μεμβράνη για να μην πάρει αέρα.

 

 

Μέχρι να κρυώσει το μείγμα, φτιάχνουμε τη σαντιγί μας για να τη προσθέσουμε στη μους μας. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Αναμειγνύουμε απαλά τα 2 μείγματα μέχρι να ενσωματωθούν το ένα μέσα στο άλλο. Αν θέλουμε κρατάμε λίγη σαντιγί για να στολίσουμε μετά τα ποτηράκια μας. Μόλις το μείγμα αναμειχθεί καλά, το χωρίζουμε στα μπολάκια ή ποτηράκια της επιλογής μας. Στολίζουμε με τη σαντιγί από πριν ή με κάποιο άλλο υλικό της επιλογής μας και απολαμβάνουμε. Μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες πριν το δοκιμάσεις ή να το φας έτσι όπως είναι. Η πιο λεμονάτη μους σε περιμένει να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο εύκολη κρεμώδης μους λεμονιού με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr