ryzi-me-kima-ston-fourno-kai-manitaria-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Κιμάς με ρύζι και μανιτάρια στον φούρνο, από τα πιο νόστιμα πιάτα

Υπέροχος κιμάς με ρύζι στον φούρνο, με λαχταριστά μανιτάρια που γίνεται στο άψε σβήσε. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για όλες τις ώρες.

 

Κιμάς με ρύζι και μανιτάρια στον φούρνο

kimas-me-rizi-kai-manitaria-ston-fourno-sintages-mageiriki-idees-eisaimonadikigr

 

Τις προάλλες είχα πολύ έμπνευση για να φτιάξω κάτι καινούριο αλλά με παλιές επιρροές της κουζίνας της μαμάς μου. Όλοι μας έχουμε φάει σίγουρα κάτι στον φούρνο, σαν γιουβέτσι, με κριθαράκι ή ρύζι. Αυτό το γεγονός με έβαλε σε σκέψεις μιας και ήθελα να συνδυάσω την αγάπη μου για τα φουρνιστά φαγητά με κάποιο πρωτοποριακό πιάτο.

Συγκεκριμένα, αυτό το φαγητό το έχω δοκιμάσει σε διάφορες παραλλαγές και εκδοχές και κυρίως στη κατσαρόλα. Αλλά σκέφτηκα, τι πιο τέλειο από το να το μαγειρέψω στον φούρνο για να δω πόσο διαφορετικό μπορεί να γίνει. Ανασκουμπώθηκα, πήρα τη κουτάλα μου και ξεκίνησα να φτιάχνω σιγά σιγά τη συνταγή μου. Ένα έχω μόνο να σου πω: Λάτρεψα αυτό το πιάτο τόσο πολύ που το φτιάχνω πολύ συχνά και κάθε φορά προσθέτω και κάποιο άλλο υλικό που μου αρέσει.

Επίσης, να τονίσω ότι είναι αρκετά υγιεινό και είναι το ιδανικό γεύμα για μία οικογένεια αλλά και για να το έχεις στο ψυγείο σου και να το παίρνεις μαζί σου όποτε θέλεις. Μία σημαντική διευκρίνιση μόνο πριν ξεκινήσω τη συνταγή μας. Φρόντισε να έχεις το ρύζι σου μέσα στο ψυγείο και ειδικά το καλοκαίρι διότι χαλάει εύκολα. Μόλις κρυώσει, αποθήκευσε το στο ψυγείο και απόλαυσε το όποτε θέλεις εσύ. Πάμε να δούμε μαζί τι υλικά θα χρειαστείς και την εύκολη διαδικασία του φαγητού μας.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι:

 



 

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κιλό κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • Κάποιο τριμμένο τυρί της επιλογής σου (1-2 κουταλιές της σούπας)
  • 200-300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Κάποια γλυκόξινη σάλτσα που σου αρέσει ή λίγη κέτσαπ ανάλογα τα γούστα σου
  • 250-300 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Μία πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1/2  λίτρο βραστό νερό

 

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και παρασκευή για τον πιο νόστιμο κιμά με ρύζι στον φούρνο

Θέλω να σου εκμυστηρευτώ για αρχή ότι αυτός ο κιμάς με ρύζι θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σου πιάτα. Είναι πεντανόστιμο, γίνεται πανεύκολα και δεν θα χορταίνεις να το φτιάχνεις σε κάθε ευκαιρία. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και χαίρομαι πάρα πολύ που θα τη μοιραστώ μαζί σου. Για πάμε μαζί να το φτιάξουμε.

Για αρχή θα βάλουμε το λαδάκι μας μέσα σε μία βαθιά κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο λάδι να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε μέσα τον κιμά να τσιγαριστεί και αυτός. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς, ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια αφού τα κόψουμε σε κομμάτια της επιλογής μας. Ρίχνουμε μέσα όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε, τη ρίγανη, τη πάπρικα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και όση ποσότητα θέλεις από κέτσαπ ή κάποια γλυκόξινη σάλτσα ή καυτερή της επιλογής σου. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε μέσα ζεστό νερό που έχουμε ήδη βράσει, μέχρι να καλύψει λίγο το μείγμα. Κρατάμε το υπόλοιπο νερό για τη συνέχεια. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για 10-15 λεπτά το φαγητό μας και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μεσαίο ταψάκι και προσθέτουμε το ρύζι μας μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει και ότι άλλα μπαχαρικά θέλουμε ανάλογα τα γούστα μας. Ανακατεύουμε το φαγητό μας να απλωθεί παντού σε όλο το ταψί και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Το βγάζουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστό και προσθέτουμε το καλαμπόκι, το τυρί κρέμα , το τριμμένο τυρί που έχουμε επιλέξει και ρίχνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Σερβίρουμε σε ένα αγαπημένο μας πιάτο και το απολαμβάνουμε έτσι όπως είναι ζεστό και ζουμερό. Μόλις ο πεντανόστιμος κιμάς με ρύζι, κρυώσει λίγο τον βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει φρέσκο το φαγητό μας.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!

 

Post Author: Eisaimonadikigr