kritharaki-me-kima-stin-katsarola-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Κριθαράκι με κιμά στη κατσαρόλα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου

Αυτό το κριθαράκι με κιμά είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα. Είναι σίγουρα ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Λαχταριστό κριθαράκι με κιμά στη κατσαρόλα

giouvetsi-me-kima-stin-katsarola-kritharaki-sintages-kreas-eisaimonadikigr

 

Εγώ συγκεκριμένα είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσουν πολύ οι συνταγές που περιέχουν κιμά και μπορείς να τις συνδυάσεις με κάποιο ζυμαρικό, ρύζι ή όσπριο. Μου αρέσει πολύ ένα πιάτο που μπορείς να το κάνεις στη κατσαρόλα εύκολα και γρήγορα και να μην χρειάζεται πολύ προεργασία και κόπο. Αυτή η συνταγή είναι μία από αυτές  και ειδικά αν σου αρέσουν αυτού του είδους τα πιάτα.

Κιμάς, κριθαράκι, πολύ μεράκι και έχεις στο τραπέζι σου ένα πεντανόστιμο πιάτο. Και πίστεψε με είναι αρκετά πρωτότυπο και θα του δώσουν όλοι τη σημασία που του αξίζει. Θα γλείφετε όλοι τα δάχτυλα σας από το πόσο νόστιμο είναι και θα το φτιάχνεις συνέχεια άπαξ και το δοκιμάσεις μια φορά. Επίσης, είναι το ιδανικό πιάτο για εργένηδες, μαμάδες και μπαμπάδες που θέλουν κάτι γρήγορο και εύκολο και μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα και να το έχεις για όλη την εβδομάδα. Γιατί σαν το μαγειρευτό, σπιτικό φαγητό δεν είναι τίποτα ακόμα και αν το τρως συνέχεια.

Και να μην ξεχάσω, ότι είναι αρκετά οικονομικό πιάτο και μπορείς να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς ανάλογα τα γούστα σου. Για πάμε να το φτιάξουμε μαζί.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 3-4 μερίδες:

 



  • Μισό κιλό κιμά της επιλογής σου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα αν έχεις
  • Μία πρέζα ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  • Μία συσκευασία πελτέ ντομάτας ή 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • Μισή συσκευασία κριθαράκι (250 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα της επιλογής σου
  • Λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο για το τέλος

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το υπέροχο κριθαράκι με κιμά

kritharaki-giouvetsi-me-kima-katsarolas-sintages-eukoles-eisaimonadikigr

 

Με λίγα απλά βήματα το πιάτο μας θα είναι έτοιμο και θα το απολαύσεις χωρίς πολύ κόπο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Για αρχή, βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού το ψιλοκόψουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί μέχρι να πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη γλυκιά πάπρικα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μπαχαρικά μας.

Έπειτα κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές και τις βάζουμε και αυτές μαζί με όλα τα υλικά στη κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια νερό για να βράσει το φαγητό μας. Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη ντομάτα να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά και βάζουμε και το κριθαράκι μας μέσα.

 

 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι μας. Δοκιμάζουμε και αν έχει βράσει και χυλώσει, όπως ακριβώς το θέλουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Αν δούμε ότι θέλει κι άλλο βράσιμο, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει παραπάνω. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο κίτρινο τυρί της επιλογής μας. Απολαμβάνουμε αυτό το θεσπέσιο κριθαράκι με κιμά έτσι όπως είναι ζεστό με συνοδεία κάποιου αγαπημένου μας κρασιού.

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να σερβίρεις το φαγητό σου με ότι τυριά σου αρέσουν αλλά και με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για ντεκόρ. Κάποια τυριά που μου αρέσουν είναι η μοτσαρέλα, το ανθότυρο, η παρμεζάνα, η γκούντα αλλά και το blue cheese.
  • Μία νόστιμη και πιο υγιεινή επιλογή είναι να αντικαταστήσεις το τυρί κρέμα με γιαούρτι.
  • Σίγουρα μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά στη συνταγή σου, όπως σπανάκι, μπρόκολο, μανιτάρια, κολοκύθι, καρότο, μελιτζάνα, καλαμπόκι κλπ.
  • Έχεις και την επιλογή να προσθέσεις ότι είδος κιμά επιθυμείς  ή να τον αντικαταστήσεις με κάποιο αλλαντικό ή και κρέας. Για παράδειγμα κοτόπουλο, μπέικον, μοσχαράκι κλπ. Αλλά επίσης, μπορείς και μην προσθέσεις τον κιμά αν δεν θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο πεντανόστιμο.
  • Αντί για κριθαράκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα ζυμαρικά, όπως πένες, ταλιατέλες, φιογκάκια, σπαγγέτι κλπ. Αλλά εκτός από ζυμαρικά μπορείς να βάλεις και ρύζι ή κάποιο όσπριο για αλλαγή.
  • Για μία πιο ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο σου μπορείς να προσθέσεις ξύδι μπαλσάμικο, αλλά και διάφορες γλυκόξινες σάλτσες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
  • Αντί για τη κατσαρόλα, μπορείς να μαγειρέψεις το κριθαράκι σου στον φούρνο.
  • Φτιάξε το πιο νόστιμο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια και χταπόδι.
  • Κοκκινιστή σούπα με κριθαράκι για ένα ζεστό, αγαπημένο πιάτο.
  • Ζουμερά πιτάκια γεμιστά με κιμά, στον φούρνο ή στο τηγάνι.

 

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο κριθαράκι με κιμά με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr