auga-kagiana-me-mpeikon-ntomatinia-santorinis-sintages-scramble-eggs-eisaimonadikigr

Καγιανά με μπέικον και φρέσκα ντοματίνια Σαντορίνης

Τα πιο νόστιμα καγιανά με μπέικον με συνοδεία από μοναδικά ντοματίνια Σαντορίνης. Μία υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή για όλη την οικογένεια.

 

Καλοκαιρινά καγιανά με μπέικον

kagiana-me-mpeikon-kai-ntomatinia-santorinis-eisaimonadikigr

 

Τα καγιανά ή αλλιώς στραπατσάδα ή αλλιώς αυγά με ντομάτα, είναι ένα άκρως αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο. Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτή τη συνταγή από τότε που ήμουν μικρή και μας το έφτιαχνε η μητέρα μου. Τόσα καλοκαίρια γεμάτα με τη γεύση της στραπατσάδας μετά το μπάνιο στη θάλασσα κάθε μεσημέρι. Έβαζε αυγά στο τηγάνι με ντομάτα και τηγάνιζε και πατάτες και ήταν ένα από τα αγαπημένα μας γεύματα. Ένα τόσο απλό πιάτο που όμως η απλότητα και η νοστιμιά του το ξεχώριζαν από άλλα πιο δύσκολα πιάτα.

Μέχρι και σήμερα δεν το έχω ξεχάσει και το φτιάχνω όποτε μπορώ. Αλλά συνέχεια προσθέτω καινούρια υλικά για να το εμπλουτίσω και το αποτέλεσμα με ανταμείβει πάντα. Έτσι είναι και αυτή η συνταγή που θα σου παρουσιάσω παρακάτω. Τόσο απλή αλλά και τόσο νόστιμη παραλλαγή που σε περιμένει να τη δοκιμάσεις. Πάμε να φτιάξουμε μαζί τα πιο νόστιμα καγιανά με μπέικον.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 2 μερίδες:

 



  • 6 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 200-300 γραμμάρια μπέικον
  • 100 γραμμάρια ντοματίνια Σαντορίνης ή κανονικές ντομάτες τριμμένες
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σου ή φέτα σε τρίμματα για το τέλος

 

 

 

 

Εκτέλεση για τα καγιανά με μπέικον

strapatsada-kagiana-auga-me-mpeikon-kai-ntomatinia-santorinis-siintages-eisaimonadikigr

Ξεκάθαρα η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τις πιο εύκολες που έχεις συναντήσει. Ειδικά μπορείς να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς και να προσθέσεις τα δικά σου υλικά ανάλογα τι σου αρέσει. Πάμε να ξεκινήσουμε το πιάτο μας και θα το έχεις έτοιμο με λίγα απλά βήματα.

Για αρχή, κόψε σε κομματάκια το μπέικον και τσιγάρισε το σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Άφησε το στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε με τα υπόλοιπα βήματα. Ψιλόκοψε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και ρίξε τα μέσα στο ζουμί από το ψημένο μπέικον μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις, μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.

 

 

Άφησε το μείγμα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να ρουφάει τα υγρά της ντομάτας. Σε ένα άλλο πιάτο ανακάτεψε τα αυγά μαζί με το γάλα και λίγο αλάτι. Μόλις χτυπηθούν καλά, ρίξε τα μέσα στο μείγμα της ντομάτας και ανακάτεψε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό. Πρόσθεσε και το μπέικον που έχουμε ψήσει και ρίξε ένα καλό ανακάτεμα. Μπορείς να προσθέσεις κάποιο τυρί από πάνω ή τριμμένη φέτα ανάλογα τις προτιμήσεις σου. Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα σε περιμένει να το γευτείς.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αντί για μπέικον, μπορείς να προσθέσεις κοτόπουλο, πανσέτα χοιρινή, καπνιστό χοιρινό, γαλοπούλα, σαλάμι κλπ.
  • Επίσης, μπορείς να προσθέσεις περισσότερα λαχανικά της αρεσκείας σου. Για παράδειγμα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι κλπ.
  • Εκτός από τις τηγανιτές πατατούλες που συνοδεύουν πολύ επάξια αυτό το πιάτο, μπορείς να το συνοδεύσεις και με μία δροσερή σαλάτα, όπως χωριάτικη κλπ.
  • Αν θέλεις να λιώσει λίγο το τυρί που έχεις επιλέξει, απλά πρόσθεσε το 2 λεπτά πριν κλείσεις το φαγητό μας.
  • Αυτό το πιάτο ταιριάζει πολύ και με φρυγανισμένο ψωμί αλλά και ως μεζές σε ένα τραπέζι με ούζο ή κρασί.
  • Και σίγουρα μπορείς να μην προσθέσεις το μπέικον αν δεν θέλεις.
  • Φτιάξε τη πιο νόστιμη Σαντορινιά σαλάτα.
  • Καλοκαιρινό σφουγγάτο, ένα μοναδικό Σαντορινιό πιάτο.
  • Αυθεντική Σαντορινιά φάβα που θα λατρέψεις.

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr