tourta-me-tortigies-tortillas-cake-sokolata-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ιδιαίτερη τούρτα με τορτίγιες που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει

Η πιο μοναδική τούρτα με τορτίγιες που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ. Γίνεται πανεύκολα και θα τη λατρέψουν όλοι όσοι αγαπάς.

 

Μοναδική τούρτα με τορτίγιες

cake-chocolate-with-tortillas-tortigies-tourta-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τορτίγιες στο ντουλάπι της κουζίνας μας, καθώς αποτελούν πλέον κλασική επιλογή για ένα γρήγορο, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.  Τις περισσότερες φορές τις προτιμούμε για αλμυρές συνταγές και τις συνδυάζουμε με αλλαντικά, τυρί και λαχανικά.  Όμως είναι εξίσου νόστιμες αν τις χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε κάτι γλυκό.  Διάβασε παρακάτω για μια εύκολη και ιδιαίτερη τούρτα με τορτίγιες, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου αλλά και την οικογένειά σου. Είναι σίγουρο ότι δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτή τη μοναδική τούρτα σε μία πιο γλυκιά εκδοχή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθεις πως να φτιάχνεις και εσύ αυτή την υπέροχη συνταγή.

 

 Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

ΥΛΙΚΑ  (Για 6-8 άτομα) :



 

  • 20 τορτίγιες 
  • 2 κουτιά κρέμα πατισερί κρέμα ή κακάο (σε κουτί του σούπερ μάρκετ, χρειάζεται μόνο λίγο χτύπημα με γάλα) . (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άνθος αραβοσίτου σε διάφορες γεύσεις).
  • Περίπου 250 ml γάλα της επιλογής σου
  • 1 βάζο γλυκό κουταλιού βύσσινο (περίπου 500 γραμμάρια) 
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα (προαιρετικά) 
  • Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) 
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι ή τρούφα σοκολάτα ή δέκα τριμμένα μπισκότα πτι μπερ ή δύο κουταλιές της σούπας βύσσινο (προαιρετικά, για το γαρνίρισμα) 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τη πιο νόστιμη τούρτα με τορτίγιες

sokolatenia-tourta-me-tortigies-cake-chocolate-with-tortillas-gluka-tourtes-eisaimonadikigr

 

 

Για αρχή, χτυπάμε την κρέμα πατισερί με ένα μπουκάλι γάλα (250 γραμμάρια) μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να σφίξει.  Αν θέλουμε, χτυπάμε μαζί και τη ζάχαρη.   

Αν θέλουμε, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας πατισερί.  Έπειτα ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο τηγάνι για ένα λεπτό, χωρίς καθόλου λάδι.  Απλώνουμε έξι από τις τορτίγιες σε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω τους μια ποσότητα από την κρέμα πατισερί και δύο κουταλιές της σούπας γλυκό βύσσινο, φροντίζοντας να το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. 

 

 

Πάνω από το στρώμα της κρέμας απλώνουμε πέντε τορτίγιες και στρώνουμε επάνω τους άλλο ένα στρώμα κρέμας πατισερί και δυο κουταλιές γλυκό βύσσινο.  Εξακολουθούμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι τορτίγιες.  Δηλαδή, απλώνουμε τέσσερις τορτίγιες και μετά κρέμα, τρεις τορτίγιες, κρέμα και βύσσινο, δύο τορτίγιες, κρέμα και βύσσινο, μία τορτίγια , κρέμα πατισερί και βύσσινο.  Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι ή τρούφα σοκολάτα ή μπισκότα πτι μπερ.  Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με δυο κουταλιές του γλυκού βύσσινο.  Έπειτα κόβουμε την τούρτα σε τρίγωνα, όπως θα κόβαμε μια πίτα, αλλά δεν χωρίζουμε τα κομμάτια. 

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες για να ενωθούν τα υλικά.  Έπειτα θα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε. 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Καλή απόλαυση! Μοιράσου τη πιο υπέροχη τούρτα με τορτίγιες με τους αγαπημένους σου.

 

Post Author: Eisaimonadikigr