eukoli-zimi-gia-krepes-me-liga-ilika-krepa-gluka-eisaimonadikigr

Συνταγή για την πιο εύκολη ζύμη για κρέπες που θα λατρέψεις

Ψάχνεις την πιο εύκολη ζύμη για κρέπες που θα σου λύσει τα χέρια; Αυτή η συνταγή είναι αυτό που θέλεις. Έτοιμες κρεπούλες εύκολα και γρήγορα.

 

Εύκολη ζύμη για κρέπες

krepes-eukoli-zimi-liga-ilika-krepa-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Η συγκεκριμένη συνταγή για κρέπες, είναι εμπνευσμένη από έναν από τους πιο αγαπημένους μου σεφ. Τη φτιάχνω εδώ και χρόνια και το αποτέλεσμα κάθε φορά με συναρπάζει. Με αυτή τη συνταγή βγαίνουν γύρω στις 10-15 κρέπες ανάλογα το μέγεθος που θα τις φτιάξεις. Μπορείς να τις γεμίσεις με ότι γλυκά ή αλμυρά υλικά θέλεις και να τις μοιραστείς με φίλους και αγαπημένους. Επίσης, είναι ένα πολύ εύκολο πρωινό μιας και μπορείς να έχεις έτοιμη τη ζύμη στο ψυγείο και να τη χρησιμοποιήσεις όποτε θέλεις. Και αν δεν θέλεις πρωινό, μπορείς να τις φτιάξεις για γλυκό μετά το φαγητό, ή ακόμα και για κυρίως γεύμα και να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στη σχολή αλλά και στο σχολείο. Για να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα τις φτιάξεις.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 10-15 κρέπες:



  • 1 λίτρο γάλα της επιλογής σας
  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 3 αυγά
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 600-700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μία βανίλια

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και ψήσιμο για την εύκολη ζύμη για κρέπες

zimi-gia-krepes-eukoli-grigori-liga-ulika-glika-krepa-eisaimonadikigr

 

Αυτή η ζύμη γίνεται πανεύκολα και σίγουρα θα την αγαπήσεις αφού τη δοκιμάσεις και ψημένη αλλά και με τα υλικά που σου αρέσουν. Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί βήμα βήμα.

Για αρχή θα βάλουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Φρόντισε να κρατήσεις και λίγο στην άκρη για το ψήσιμο των κρεπών μετά. Μόλις λιώσει, θα το αφήσουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και έπειτα το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά. Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το μείγμα μας μέχρι να γίνει μία αραιή ζύμη που θα μπορεί να απλωθεί στο τηγάνι μας. Μπορεί να χρειαστείς λιγότερο ή παραπάνω αλεύρι ανάλογα τη σύσταση του. Μόλις δούμε ότι έχει την υφή που θέλουμε, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε τη ζύμη μας για 10-15 λεπτά στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, η ζύμη θα γίνει πιο τραγανή και αφράτη κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ωστόσο, μπορείς και να μην την αφήσεις να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Το αποτέλεσμα θα είναι επίσης πεντανόστιμο.

 

 

Για να ψήσουμε τις κρέπες θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή απλά λίγο λιωμένο βούτυρο για να μην κολλήσουν οι κρέπες. Θα ήταν καλό να έχουμε και ένα πινελάκι για να απλώσουμε το βούτυρο, αλλά την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις και με ένα κουτάλι, δεν είναι απαραίτητο το πινέλο.

Βάζουμε το τηγάνι μαζί με λίγο βούτυρο να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μία με μιάμιση κουταλιά από κουτάλα ζύμη στο τηγάνι. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις με το τηγάνι για να απλωθεί παντού η ζύμη και την αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά. Ξεκολλάμε με μία σπάτουλα τις άκρες, κοιτάμε αν έχει ψηθεί και αν έχει ψηθεί, τη γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τη βάζουμε σε ένα πιάτο, τη γεμίζουμε με ότι υλικά θέλουμε και απολαμβάνουμε. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσεις με όλες τις κρέπες που θα φτιάξεις. Ή μπορείς να τις φτιάξεις όλες και να τις γεμίσεις μετά.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την εύκολη ζύμη για κρέπες με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr