zamponoturopita-me-mpesamel-pita-pites-mpeikon-tiria-eisaimonadikigr

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ η πιο λαχταριστή και ζουμερή πίτα

Μία από τις πιο νόστιμες και ζουμερές πίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ θα γίνει ανάρπαστη.

 

Ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ

pita-me-mpesamel-zamponoturopita-pites-mpeikon-turia-eisaimonadikigr

 

Ανέκαθεν είχα μία μεγάλη αδυναμία στις πίτες και στις σφολιάτες. Όποτε έβρισκα ευκαιρία, είτε αγόραζα από κάποιον φούρνο της γειτονιάς μου, είτε έφτιαχνα τη δική μου πίτα με ότι υλικά είχα στο ψυγείο μου. Και επειδή αγαπάω πολύ τις ζαμπονοτυρόπιτες, μου αρέσει να τις φτιάχνω σε διάφορες παραλλαγές με διάφορα υλικά.

Μία από αυτές τις παραλλαγές είναι και η συγκεκριμένη που είναι γεμάτη με νοστιμιά και ειδικά η προσθήκη της μπεσαμέλ την απογειώνει. Ειδικά αν είναι σπιτική και φτιαγμένη από τα χεράκια σου, θα είναι πολύ νόστιμη και θα αφήσει τους πάντες άφωνους. Ωστόσο, έχεις την επιλογή να χρησιμοποιήσεις μία έτοιμη και να τη φτιάξεις όπως επιθυμείς. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτή τη πεντανόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για τη πίτα:



  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • Μισό κιλό κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 250 γραμμάρια κάποιο αλλαντικό της επιλογής σου σε φέτες
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα των φύλλων

 

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό λίτρο φρέσκο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ

 

zamponoturopita-spitiki-me-mpesamel-pites-spitikes-eisaimonadikigr

 

Η συγκεκριμένη πίτα μπορεί να μην είναι από τις πιο ελαφριές και με λίγες θερμίδες, αλλά είναι πεντανόστιμη και θα γίνει αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους. Ακόμα και 1 κομμάτι μπορεί να σε χορτάσει και να σε κρατήσει σε ενέργεια όλη μέρα. Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί με λίγα απλά βήματα.

Για αρχή, θα φτιάξουμε τη μπεσαμέλ για να την χρησιμοποιήσουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και μόλις λιώσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε το γάλα μας σιγά σιγά. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει η μπεσαμέλ. Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Επίσης, προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, τη κανέλα μας και τους κρόκους των αυγών. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να πήξει σαν κρέμα σε χαμηλή φωτιά.

 

 

Όταν δούμε ότι έπηξε καλά, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και τελειώσαμε με τη μπεσαμέλ μας. Την αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν τη βάλουμε στη πίτα μας. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, κόβουμε σε κομματάκια το μπέικον και τα αλλαντικά και τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ μαζί με τα κίτρινα τυριά. Ανακατεύουμε άλλη μία φορά τη μπεσαμέλ μας και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Έπειτα αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και απλώνουμε πάνω το ένα κομμάτι της σφολιάτας. Δεν ξεχνάμε να έχουμε βγάλει τη σφολιάτα από τη κατάψυξη για να ξεπαγώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα τη μπεσαμέλ και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε τα φύλλα με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας και να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις γίνει, άφησε τη να κρυώσει λίγο πριν τη κόψεις. Η πιο λαχταριστή και πλούσια ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ, είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή τη μοναδική ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr