Αυτό το εύκολο κέικ καρότου, είναι ένα νόστιμο φθινοπωρινό κεκάκι. Είναι ζουμερό και πολύ διαφορετικό και τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας.
Εύκολο κέικ καρότου
Μιας και είμαστε σε εποχή που αρχίζει και κάνει κρύο, είπα να αρχίσω να ψάχνω και εγώ για νόστιμα κεκάκια. Ξέρεις, αυτά τα κεκάκια που συνοδεύονται απίστευτα με έναν ζεστό καφέ το πρωί ή σαν ένα μικρό snack το απόγευμα ή σαν γλυκάκι για τους φίλους σου.
Αυτό το κέικ είναι ένα από αυτά και έχει μία θέση στη καρδιά μου. Είναι ένα πρωτότυπο κέικ που δεν το ακούμε πολύ συχνά εδώ στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο. Ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να το φτιάξεις με τα χεράκια σου.
Υλικά για το εύκολο κέικ καρότου:
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1,5 κούπα καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
- 2 βανίλιες
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5 καρότα τριμμένα στον τρίφτη ή στο μπλέντερ
- Μία κούπα ξηρούς καρπούς της επιλογής σου
Για το frosting από πάνω:
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό
- Μία συσκευασία τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 βανίλια
- 3 κούπες ζάχαρη άχνη
Διαδικασία για το carrot cake
Αυτό το κέικ δεν έχει μεγάλη διαφορά από τα κλασικά κέικ που φτιάχνουμε. Τα υλικά είναι παρόμοια και πολύ γνωστά και σίγουρα θα τα βρεις εύκολα.
Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ή σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν όπως στη φωτογραφία πιο πάνω. Τα ζουλάμε λίγο για να βγάλουν τα περιττά υγρά τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα για το εύκολο κέικ καρότου, χτυπάμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη κανέλα, τις βανίλιες, τη baking soda και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τώρα προσθέτουμε και τα καρότα μας μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε πάλι.
Τέλος, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας συνέχεια και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι που έχουμε διαλέξει και ρίχνουμε μέσα το κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας, βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι στο κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο μέχρι να φτιάξουμε το frosting για να το στολίσουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για το frosting και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Το απλώνουμε πάνω από το κέικ και το στολίζουμε καλά σε όλες τις πλευρές. Αν θέλουμε το βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει το frosting ή το απολαμβάνουμε έτσι. Το πιο νόστιμο εύκολο κέικ καρότου είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.
Extra tips:
- Μπορείς να απολαύσεις το κεκάκι χωρίς το frosting από πάνω. Θα είναι το ίδιο νόστιμο.
- Για περισσότερη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι ή ακόμα και τον χυμό τους.
- Οι ξηροί καρποί είναι στη δική σου επιλογή. Μπορείς να τους στολίσεις και πάνω στο κέικ, όπως επίσης και ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα ή γιαούρτι.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις vegan cake καρότου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου.