Πάντα ζήλευα το γουακαμόλε που έβλεπα στα μεξικάνικα εστιατόρια. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου σπιτικό γουακαμόλε.
Σπιτικό γουακαμόλε
Είμαι λάτρης της μεξικάνικης κουζίνας και πιστεύω ότι είμαστε πολλοί. Όταν πηγαίνω σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο πάντα παραγγέλνω nachos με γουακαμόλε ως συνοδευτικό ή πάντα έχω στο γεύμα μου γουακαμόλε. Η γεύση και οι μυρωδιές του μου αρέσουν τόσο πολύ που αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου γουακαμόλε για να το τρώω όποτε θέλω.
Βρήκα πολλές συνταγές αλλά η συγκεκριμένη με βόλεψε πολύ μιας και είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Συνέχισε να διαβάζεις αν θέλεις να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το υπέροχο σπιτικό γουακαμόλε.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 3-4 ώριμα αβοκάντο
- Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ντομάτες
- Χυμός από ένα λεμόνι ή ένα λάιμ
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- Λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Διαδικασία για το σπιτικό γουακαμόλε
Αυτή συνταγή για γουακαμόλε είναι από τις πιο εύκολες και θα μπορείς να τη φτιάχνεις συνέχεια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το γουακαμόλε θα είναι έτοιμο μέσα σε 10 λεπτά μόνο.
Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή τα βάζουμε στο μπλέντερ για λίγο. Προσθέτουμε το λεμόνι ή το λάιμ και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα.
Έπειτα, τρίβουμε το σκόρδο μέχρι να λιώσει και το βάζουμε στο μείγμα και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε. Αντί για σκελίδες σκόρδο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη.
Ανακατεύουμε το μείγμα όλο μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Με αυτόν τον τρόπο, το γουακαμόλε θα είναι πιο νόστιμο. Σέρβιρε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε τέσσερα μικρά μπολάκια. Το σπιτικό γουακαμόλε είναι έτοιμο να το απολαύσεις με ή χωρίς παρέα.
Extra tips:
- Μπορείς να συνοδεύσεις το γουακαμόλε με nachos, τορτίγιες, να το έχεις ως δροσερό ντιπ για κάποιο κυρίως πιάτο, όπως επίσης και να το βάλεις μέσα σε μπουρίτ0 και σάλτσες της επιλογής σου.
- Είναι ένα δροσερό ντιπάκι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Επίσης, είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για μία βραδιά ταινίας, σε συνδυασμό με λιωμένο τυρί τσένταρ.
- Μπορείς να προσθέσεις στη σάλτσα, ότι λαχανικό επιθυμείς. Κάποιες καλές επιλογές είναι το αγγούρι, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά και τα ντοματίνια.
- Το γουακαμόλε πηγαίνει απίστευτα πολύ και με sour cream που υπάρχει σε όλα τα μεξικάνικα εστιατόρια και σούπερ-μάρκετ.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική σάλτσα cheddar για ένα λαχταριστό fondue τυριών.
- Φτιάξε σπιτικές τορτίγιες για να συνοδεύσεις το γουακαμόλε σου.
Μοιράσου τη συνταγή με τους αγαπημένους σου. Καλή επιτυχία!