sintagi-gia-taramokeftedes-keftedes-me-tarama-sarakostiana-sintages-nistisima-eisaimonadikigr

Εύκολη συνταγή για ταραμοκεφτέδες με λίγα υλικά

Πάμε να ταξιδέψουμε στις μέρες της Σαρακοστής που τρώμε ταραμά. Σου έχω μία πανεύκολη συνταγή για ταραμοκεφτέδες που έφτιαχνε η μαμά μου.

 

Μαμαδίστικη συνταγή για ταραμοκεφτέδες

eukoloi-taramokeftedes-keftedes-me-tarama-keftedakia-sarakostiana-piata-sintages-eisaimonadikigr

 

Κάθε χρόνο τη περίοδο της Σαρακοστής και ιδιαίτερα τη καθαρά Δευτέρα, τρώμε ταραμά και πετάμε χαρταετό. Σίγουρα έχεις όμορφες αναμνήσεις από εκείνη τη μέρα και το πόσο ωραία ήταν. Ο χαρταετός μας ανέβαινε ψηλά στον ουρανό και πετούσε αν ήμασταν τυχεροί και φυσούσε αρκετά. Χαζεύαμε τις κινήσεις του και τα χρώματα του που φυσικά ήταν δική μας επιλογής.

Και μετά από τον χαρταετό, ακολουθούσε το Σαρακοστιανό τραπέζι που είχε ετοιμάσει η μαμά με όλες τις λιχουδιές που τρώμε μία φορά τον χρόνο οι περισσότεροι. Ο ταραμάς έχει τη τιμητική του και είτε τον φας με ψωμί, είτε με λαγάνα, είτε με βραστή πατάτα, είτε τηγανιτό σαν κεφτέδες, είναι το ίδιο νόστιμος. Μπόλικο λεμονάκι και κόκκινο κρασί για να απογειώσουν τη γεύση σου.

Έτσι, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σου αυτούς τους αγαπημένους ταραμοκεφτέδες που έφτιαχνε η μαμά μου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Είναι πεντανόστιμοι και πολύ εύκολοι και μπορείς να τους φτιάξεις όποτε θέλεις, εκτός της καθαράς Δευτέρας. Πάμε να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς και πως θα τους φτιάξεις.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 15-20 κεφτέδες:



  • 100 γραμμάρια ταραμά
  • Λίγο αλάτι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί  (3-4 φέτες υπολόγισε)
  • Φρέσκο λεμόνι για το σερβίρισμα
  • Αλεύρι για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και ψήσιμο για την εύκολη συνταγή με ταραμοκεφτέδες

keftedes-me-tarama-eukoli-sintagi-gia-taramokeftedes-keftedakia-sintages-sarakostiana-piata-eisaimonadikigr

 

Αυτοί οι ταραμοκεφτέδες γίνονται πολύ εύκολα και είναι σίγουρο ότι θα τους λατρέψεις. Πολλά άτομα δεν βάζουν ψωμί, αλλά βραστή πατάτα για να φτιάξουν τον ταραμά. Ωστόσο, εσύ μπορείς να τον φτιάξεις με όποιον τρόπο θέλεις και σε βολεύει. Για να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ τους εύκολους ταραμοκεφτέδες της μαμάς μου.

Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τον ταραμά μαζί με λίγο αλάτι (δεν χρειάζεται πολύ αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός), το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη ή ψιλοκομμένο.

 

 

Στη συνέχεια ψιλόκοψε καλά λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο και πρόσθεσε τα στο μείγμα. Τέλος, μούσκεψε με λίγο νερό το μπαγιάτικο ψωμί και σούρωσε το καλά με τα χέρια σου. Κάνε το τρίμματα με τα χέρια σου και βάλε το μέσα στο μπολ. Ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και αν χρειαστεί πρόσθεσε περισσότερο ή λιγότερο ψωμί ανάλογα τη σύσταση της ζύμης. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να το πιάσουμε κουταλιές κουταλιές ή να μπορούμε να το πλάσουμε με τα χέρια μας.

Βάλε 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι σε ένα πιάτο. Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε τους ταραμοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί, ρίχνουμε από πάνω λεμόνι και απολαμβάνουμε. Η πιο νόστιμη συνταγή για ταραμοκεφτέδες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη συνταγή για ταραμοκεφτέδες με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr