Στο εξωτερικό το λένε honeycomb, ενώ στην Ελλάδα το λέμε σπιτική κηρήθρα. Το γλυκό που έγινε ανάρπαστο από τη ταινία Squid Game.
Σπιτική κηρήθρα – honeycomb
Η σπιτική κηρήθρα είναι το γλυκό που έγινε γνωστό από τη Κορεάτικη σειρά Squid Game που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο φέτος. Παρόλο που πολλοί από εμάς το μάθαμε μέσω της σειράς, είναι ένα γλυκό που είναι αρκετά διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι το τρώνε μόνο του σε κομματάκια ως ένα εύκολο γλυκό, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν για να στολίσουν κάποια τούρτα ή κάποιο άλλο γλυκό.
Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται πανεύκολα και έχει ελάχιστα υλικά που υπάρχουν στα ντουλάπια μας. Το συγκεκριμένο αποτελείται από 3 υλικά και μου το πρότεινε ένα από τα πιο αγαπημένα μου άτομα. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 γραμμάρια μέλι (4 κουταλιές της σούπας)
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- Λαδόκολλα για το τέλος
Τρόπος παρασκευής και διαδικασία για τη σπιτική κηρήθρα
Αυτό το γλυκό δεν χρειάζεται παραπάνω από 10 λεπτά για να γίνει. Είναι εύκολο, γρήγορο και κυρίως γευστικότατο. Δεν είναι από τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορείς να γευτείς, αλλά σίγουρα είναι από τα πιο εύκολα. Επίσης, μπορείς να το αποθηκεύσεις και να έχεις ένα απλό γλυκάκι για τις μέρες που έχεις λιγούρες.
Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη μαζί με το μέλι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Με το που λιώσει η ζάχαρη και πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε και τη σόδα και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά για να μην καεί.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί που του έχουμε βάλει ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά. Όταν παγώσει, το σπάμε με τα χέρια μας και το τρώμε όπως θέλουμε. Το honeycomb είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
Extra tips:
- Το honeycomb ταιριάζει πάρα πολύ με παγωτό. Μπορείς να σερβίρεις τη γεύση της επιλογής σου και να βάλεις δίπλα τη κηρήθρα που έφτιαξες.
- Αν θέλεις ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λιωμένη σοκολάτα στο γλυκό όταν παγώσει. Ή βούτηξε τα κομμάτια της κηρήθρας σε σοκολάτα μόλις κρυώσουν.
- Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα της λιωμένης καραμέλας πριν το βάλεις στο ψυγείο να παγώσει.
- Πολλοί ρίχνουν και λίγο νερό μέσα στο μείγμα, αλλά δεν το προτείνω διότι η ζάχαρη γίνεται πολύ καυτή όταν γίνεται καραμέλα και μπορεί να πεταχτεί πάνω μας.
- Αντί για μέλι μπορείς να προσθέσεις σιρόπι σφένδαμου, γλυκόζη αλλά και κάποιο πιο ελαφρύ γλυκαντικό.
- Όπως επίσης, αντί για κρυσταλλική ζάχαρη, χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη, ζαχαρίνη αλλά και στέβια.
- Και αν θέλεις μία πιο ”χρωματιστή” κηρήθρα, πρόσθεσε μέσα στο μείγμα λίγο σιρόπι με ότι γεύση θέλεις.
- Η κηρήθρα ταιριάζει πολύ με διάφορα τυριά και κυρίως με ροκφόρ.
- Φτιάξε σοκολατένιες φλωρεντίνες, ένα αγαπημένο γλυκάκι.
- Εύκολα μαρεγκάκια με λίγα υλικά, για όλα τα παιδικά πάρτι.
- Κέικ σοκολάτας με μέλι, χωρίς ζάχαρη, για μικρούς και μεγάλους.
- Κορμός σοκολάτας διαίτης με μόνο 3 υλικά για όλη την οικογένεια.
Μοιράσου αυτή τη πανεύκολή σπιτική κηρήθρα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!