dumplings-me-kima-xoirino-laxanika-eksoterikou-sintages-astiaki-kouzina-kineziki-eisaimonadikigr

Εύκολη ζύμη για dumplings γεμιστά με χοιρινό και λαχανικά

Δοκίμασα να φτιάξω dumplings και βρήκα την πιο εύκολη ζύμη για dumplings. Γεμιστά με χοιρινό, γλυκόξινη σάλτσα και νόστιμα λαχανικά. Ένα εξωτικό φαγητό.

 

Εύκολη ζύμη για dumplings

dumplings-gemista-zimi-gia-damplings-kineziki-asiatiki-kouzina-eisaimonadikigr

Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά είμαι λάτρης της Κινέζικης, Ασιατικής και γενικά της ξένης κουζίνας. Λατρεύω ότι είναι διαφορετικό από αυτά που έχω συνηθίσει και συνέχεια μου αρέσει να πειραματίζομαι με καινούριες γεύσεις.

Έτσι, μία φορά που είχα πάει σε ένα ασιατικό εστιατόριο, δοκίμασα dumplings. Τα dumplings είναι σαν μικρά πουγκάκια ζύμης με ότι γέμιση θέλεις που γίνονται είτε βραστά, είστε στον ατμό, είτε τηγανιτά. Συνδυάζονται με διάφορες σάλτσες και είναι το κατάλληλο γεύμα για τη παρέα. Για να δούμε πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Υλικά για τη ζύμη για τα dumplings: (περίπου 20 κομμάτια)



 

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 ποτήρια νερό

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη γέμιση:

  • 150 γραμμάρια κιμά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  •  2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Λίγο τριμμένο καρότο
  • Λίγο άσπρο λάχανο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερή γλυκόξινη σάλτσα (εγώ τη βρήκα στον Σκλαβενίτη)

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία για την εύκολη ζύμη για dumplings

eukoli-zimi-gia-dumplings-asiatiki-kineziki-kouzina-eisaimonadikigr

Για αρχή θα φτιάξουμε τη ζύμη για να την αφήσουμε να ξεκουραστεί μέχρι να είναι έτοιμη και η γέμιση. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5-6 λεπτά και ύστερα τη σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί. Την αφήνουμε στην άκρη για όσο χρειαστεί να φτιάξουμε τη γέμιση.

Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και έπειτα βάζουμε το  ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και τη καυτερή γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό.

Αφού περάσουν 5-6 λεπτά, βάζουμε το τριμμένο καρότο και το λάχανο και συνεχίζουμε για 15 λεπτά το ψήσιμο σε επίσης χαμηλή φωτιά. Κοιτάμε το φαγητό μήπως και χρειάζεται νερό για να βράσει.

 

Για περισσότερες συνταγές από το εξωτερικό δες εδώ

 

Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την εύκολη ζύμη για dumplings. Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη. Τη κόβουμε σε χοντρές λωρίδες και τη χωρίζουμε σε μικρές μπουκίτσες. Παίρνουμε μία μία μπουκίτσα και την ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας. Πρέπει το κάθε πιτάκι να είναι πολύ λεπτό.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο της κάθε πίτας και κλείνουμε το κάθε dumpling σε ότι σχήμα επιθυμούμε. Είτε σαν πουγκάκι, είτε σαν τυροπιτάκι. Τα βάζουμε όλα σε μία μεγάλη πιατέλα και ετοιμαζόμαστε για το μαγείρεμα.

Υπάρχουν 3 τρόποι μαγειρέματος που θα κάνουν τα dumplings μας το ίδιο νόστιμα. Είτε να τα βράσουμε για 10 λεπτά σε πολύ βραστό νερό, είτε να τα τηγανίσουμε, είτε να τα τηγανίσουμε μόνο από τη μία πλευρά και μετά να προσθέσουμε ένα ποτήρι νερό και να τα αφήσουμε να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Όποιον τρόπο και να επιλέξεις, θα γίνουν το ίδιο νόστιμα. Συνόδευσε τα dumplings με τη γλυκόξινη σάλτσα, με τη σάλτσα σόγιας ή με κάποια άλλη σάλτσα της επιλογής σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι κρέας της επιλογής σου θέλεις, όπως επίσης και ότι λαχανικό σου αρέσει.
  • Η σάλτσα σόγιας πάει απίστευτα με τα dumplings.
  • Υπάρχουν έτοιμα dumplings σε πολλά ασιατικά καταστήματα, όπως και πολλές σάλτσες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
  • Αν δεν θέλεις, μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις τη καυτερή γλυκόξινη σάλτσα. Είναι το ίδιο νόστιμο με μπαλσάμικο.
  • Δες εδώ ένα σχετικό βίντεο που μπορεί να σε βοηθήσει ( https://www.youtube.com/watch?v=J6xFRlG5Qxg )

 

 

Σου άρεσε η συνταγή μας με την εύκολη ζύμη για dumplings με χοιρινό και λαχανικά; Μοιράσου τη με τους αγαπημένους σου!

 




Post Author: Eisaimonadikigr