Συνδύασε τα αγαπημένα μας τρουφάκια με ένα χριστουγεννιάτικο mood. Πώς; Μα φυσικά με αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια .
Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με τρούφα
Τι μπορείς να φτιάξεις με ένα κέικ που δεν χρειάζεσαι, πολύ σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα; Μα φυσικά αυτά τα υπέροχα πολύχρωμα τρουφάκια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Με λίγα υλικά και πολύ φαντασία, θα έχεις τα τρουφάκια που ονειρευόσουν. Για να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς για αυτό το εύκολο γλυκάκι.
Υλικά για περίπου 20 χριστουγεννιάτικα τρουφάκια:
- Ένα κέικ που έχεις φτιάξει ή αγοράσει από το σούπερ-μάρκετ σε ότι γεύση θέλεις
- 4 κουβερτούρες σοκολάτας
- Μία συσκευασία βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Προαιρετικά: Ξυλάκια για να τα στερεώσουμε
Για το στόλισμα:
- Πολύχρωμη τρούφα που σου αρέσει
- Τρούφα σοκολάτας
- Τριμμένη καρύδα
- Ζάχαρη άχνη
- Κάποιον ξηρό καρπό για πιο τραγανό αποτέλεσμα
Εκτέλεση για τα πολύχρωμα τρουφάκια σοκολάτας
Αυτά τα τρουφάκια γίνονται πανεύκολα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή τους. Για αρχή, πάρε το κέικ που έχεις επιλέξει ή έχεις φτιάξει και κάνε το τρίμματα με τα χέρια σου σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ή ένα βαθύ πιάτο, βάλε τη μισή συσκευασία από το βούτυρο και λιώσε το. Μπορείς να το λιώσεις είτε στη κουζίνα, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει το βούτυρο, πρόσθεσε τις 2 κουβερτούρες σε κομμάτια και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν καλά. Αν προτιμήσεις να τις λιώσεις στη κουζίνα σου, φρόντισε να το κάνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.
Άφησε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο και πρόσθεσε τη μέσα στο θρυμματισμένο κέικ. Βάλε και τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σου μέχρι να γίνουν ένα όμορφο μείγμα. Θέλουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα μπορούμε να τη πλάσουμε. Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις και κάποιον ξηρό καρπό που σου αρέσει στη ζύμη μας.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκάκια δες εδώ
Στη συνέχεια, πλάσε μπαλάκια με τα χέρια σου και βάλε τα σε ένα μακρόστενο σκεύος. Άφησε τα στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν για περίπου 1-2 ώρες.
Μισή ώρα πριν τα βγάλεις από το ψυγείο, φτιάξε τη κουβερτούρα που θα τα βυθίσουμε. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με πριν. Δηλαδή, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε μέσα τις υπόλοιπες 2 κουβερτούρες μέχρι να λιώσουν.
Πάρε το κάθε ένα μπαλάκι και στερέωσε το σε ένα ξυλάκι. Πέρασε το από τη λιωμένη κουβερτούρα και τη πολύχρωμη τρούφα και στερέωσε το καλά σε ένα σημείο. Μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία χωρίς τα ξυλάκια, αλλά με ένα απλό πιρούνι που θα σε βοηθήσει να βυθίσεις τα τρουφάκια πιο εύκολα στη σοκολάτα μας.
Βάλε τα τρουφάκια στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 2-3 ώρες και έτοιμα τα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια μας.
Extra tips:
- Βεβαίως εκτός από τη πολύχρωμη τρούφα, μπορείς να στολίσεις τα τρουφάκια με ότι θέλεις.
- Το κατάλληλο γλυκάκι για να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου, ότι εποχή και γιορτή κι αν είναι. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και εσύ δεν θα προλαβαίνεις να το φτιάχνεις.
- Δεν σου πέτυχε το κέικ; Μην το πετάξεις και δες πως μπορείς να το αξιοποιήσεις!
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο κέικ βανίλιας.
- Φτιάξε το πιο νόστιμο γλυκάκι με μελομακάρονα!
- Νόστιμα τρουφάκια καρύδας μόνο για σένα.
- Και τρουφάκια oreo για κάτι διαφορετικό και λαχταριστό.
Μοιράσου αυτά τα χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!