Η πιο νόστιμη συνταγή για εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με καρύδι. Συνδυασμός που θα σε ξετρελάνει. Η σοκολάτα και το καρύδι είναι το καλύτερο ζευγάρι.
Τρουφάκια σοκολάτας με καρύδι
Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας με καρύδι, είναι από τα πιο αγαπημένα μου. Εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστα υλικά που όλοι τα έχουμε στο ντουλάπι μας, θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σου γλυκά.
Ιδανικά για κάποια γιορτή, γενέθλια αλλά και ως κέρασμα σε φίλους και γνωστούς. Δεν χρειάζεται να ξοδεύεσαι άσκοπα, φτιάξε αυτά τα εύκολα τρουφάκια και τύλιξε τα με διάφορες κορδέλες και κουτάκια και όλοι θα νομίζουν ότι είναι αγοραστά από κάποιο ζαχαροπλαστείο.
Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα τρουφάκια σοκολάτας γεμιστά με καρύδι.
Τι θα χρειαστείς για περίπου 20 κομμάτια:
- 2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σου ή 2 σακούλες τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 200 γραμμάρια καρύδια
- Τρούφα σοκολάτας και τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη για να τα διακοσμήσουμε
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Διαδικασία για τα τρουφάκια σοκολάτας με καρύδι
Η διαδικασία της συνταγής είναι πολύ εύκολη. Για αρχή παίρνουμε να φτιάξουμε το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι παγωμένο όταν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το σιρόπι μας. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε.
Σπάσε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη ή ρίξε τη τριμμένη φρυγανιά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Επίσης, σπάσε τα καρύδια μέχρι να γίνουν και αυτά σκόνη ή μικρά κομματάκια αναλόγως πως τα θέλεις και βάλε τα και αυτά μέσα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, τη κανέλα και το λικέρ και ανακάτεψε τα όλα μαζί.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Στη συνέχεια ρίξε σιγά σιγά το σιρόπι παγωμένο και ανακάτεψε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μπορείς να τη πλάθεις. Αν κολλάει στα χέρια σου, πρόσθεσε λίγο παραπάνω φρυγανιά ή μπισκότο.
Φτιάξε διάφορα μπαλάκια σε ότι μέγεθος θέλεις εσύ και πέρασε τα από τρούφα σοκολάτας, ζάχαρη άχνη ή τριμμένη καρύδα. Τοποθέτησε τα όλα σε μία μεγάλη πιατέλα και άφησε τα στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 3-4 ώρες. Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις τρουφάκια με γεύση φράουλας.
- Φτιάξε και τρουφάκια με γεύση πορτοκάλι πατώντας εδώ.
- Αν θέλεις περισσότερα τρουφάκια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
- Αντί για καρύδια μπορείς να προσθέσεις ότι ξηρό καρπό θέλεις ή ότι άλλο υλικό σου αρέσει.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τα τρουφάκια με τους φίλους σας.