Αυτά τα εύκολα μηλοπιτάκια είναι από τα γλυκάκια που έψαχνες. Με ελάχιστα υλικά θα έχεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για όλους.
Εύκολα μηλοπιτάκια με ελάχιστα υλικά
Και που λες, μία μέρα που έψαχνα να φτιάξω ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, έπεσα πάνω σε αυτά τα πεντανόστιμα μηλοπιτάκια. Είναι το ιδανικό γλυκό για φοιτητές και παιδιά μιας και έχει λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο. Μπορείς να τα φτιάξεις και να τα παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, στη σχολή, στο σχολείο αλλά και να τα μοιραστείς με όσους αγαπάς.
Με το που τα φτιάξεις για πρώτη φορά, δεν θα χορταίνεις να τα φτιάχνεις συνέχεια. Πάμε να δούμε μαζί πως θα τα φτιάξεις και εσύ.
Υλικά για περίπου 10-15 μηλοπιτάκια:
- 2 μήλα σε μικρά κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Φορμάκια για τα μηλοπιτάκια
Εκτέλεση και διαδικασία για τα πιο εύκολα μηλοπιτάκια
Μπορείς να φτιάξεις αυτά τα μηλοπιτάκια ότι ώρα της ημέρας και να θέλεις. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα τα γούστα σου.
Ξεκινάμε με το να πλύνουμε καλά τα μήλα μας. Κόψε τα σε μικρά κομματάκια και βάλε τα σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μία κανέλα μέσα στα μήλα μας και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Βάλε το μείγμα να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν λίγο τα μήλα. Άφησε τα στην άκρη και συνεχίζουμε με τη ζύμη.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε τα αυγά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξε το βούτυρο αφού το έχεις λιώσει και έχει κρυώσει. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και βάλε τις βανίλιες και το ξύσμα από πορτοκάλι μέσα στο μείγμα. Τέλος, πρόσθεσε το αλεύρι και ρίξε ένα καλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Στη συνέχεια, άπλωσε σε ένα μεγάλο ταψί τα φορμάκια που έχεις επιλέξει και βάλε τους μία μεγάλη κουταλιά από τα μήλα στο καθένα. Περίχυσε τα από πάνω με το μείγμα της ζύμης και έτοιμα για ψήσιμο. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και ανάλογα τον φούρνο σου.
Τα εύκολα μηλοπιτάκια είναι έτοιμα τα απολαύσεις με τους φίλους σου.
Extra tips:
- Μπορείς να αυξήσεις τη ποσότητα των υλικών, αν θέλεις περισσότερα μηλοπιτάκια.
- Σέρβιρε τα μηλοπιτάκια με παγωτό της αρεσκείας σου, ή παγωμένο γιαούρτι ή σαντιγί. Επίσης, μπορείς να τα στολίσεις με διάφορες μαρμελάδες, γλυκό του κουταλιού, ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα αλλά και τρούφα.
- Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορείς να φτιάξεις ότι γλυκά πιτάκια θέλεις. Ανάλογα με το φρούτο που θα χρησιμοποιήσεις, θα έχεις τα φρουτένια πιτάκια που επιθυμείς.
- Μία καλή και τραγανή προσθήκη για τα εύκολα μηλοπιτάκια μας, είναι οι ξηροί καρποί ή και το μπισκότο.
- Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις κακάο σε σκόνη ή λιωμένη κουβερτούρα στα μηλοπιτάκια μας.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις λαχταριστά σοκολατοπιτάκια για όλους.
- Υπέροχη σπιτική καραμέλα γάλακτος για να στολίσεις τα μηλοπιτάκια μας.
Μοιράσου αυτά τα υπέροχα μηλοπιτάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!