Οι πιο λαχταριστές γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί που λιώνουν στο στόμα, μόνο για σένα. Είναι πανεύκολες, πεντανόστιμες και γεμάτες νοστιμιά.
Γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί
Καθώς έψαχνα για μία εύκολη συνταγή για να φτιάξω πάλι, έπεσα πάνω σε αυτές τις υπέροχες πατατοκροκέτες. Κοίταξα τα ντουλάπια και το ψυγείο μου και εκτός από πατάτες, βρήκα και το αγαπημένο μου κίτρινο τυρί. Σκέφτηκα πως να τα συνδυάσω μαζί και έκανα τις δικές μου αλλαγές στη παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα βγήκε απίστευτο, λαχταριστό και το έφτιαξα πολύ εύκολα και γρήγορα.
Επίσης, μπορείς να φτιάξεις αυτές τις κροκέτες με πολλούς τρόπους, αλλά εγώ προτιμώ να τις κάνω στον φούρνο, τηγανιτές ή στο air-fryer που αγόρασα πρόσφατα. Για να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτές τις γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί.
Υλικά που θα χρειαστείς για 5-10 πατατοκροκέτες:
- 5 πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- Μία κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ
- Το αγαπημένο σου κίτρινο τυρί σε κομματάκια ή τριμμένο (υπολόγισε γύρω στις 2 χούφτες)
- 3 αυγά
- 180-200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση και βήματα για τις γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί
Όπως προανέφερα, αυτές οι κροκέτες γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις στα χέρια σου ένα υπέροχο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.
Καταρχάς καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες μας. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να μπορούμε να τις λιώσουμε. Μόλις βράσουν οι πατάτες μας, τις αποσύρουμε από τη κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να τις πλύνουμε λίγο με δροσερό νερό για να κρυώσουν πιο γρήγορα.
Παίρνουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το ελαιόλαδο, τη παρμεζάνα, το κόρν-φλάουρ και ανακατεύουμε το μείγμα. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα σφίξει καλύτερα η ζύμη μας και δεν θα διαλύεται.
Πάρε μία κουταλιά από το μείγμα και άνοιξε το στη παλάμη σου. Πρόσθεσε μέσα το τυρί που έχεις επιλέξει και κλείσε το καλά με άλλη λίγη ζύμη μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μπαλάκι. Βάλε όλα τα μπαλάκια μέσα σε ένα πιάτο μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα που θα περάσουμε από εκεί τις πατατοκροκέτες για να γίνουν πιο τραγανές και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σπάσε σε ένα πιάτο τα αυγά και ανακάτεψε τα καλά. Πρόσθεσε λίγο αλάτι στα χτυπημένα αυγά και άφησε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα άλλο πιάτο βάλε τη τριμμένη φρυγανιά και έχε τα 2 μείγματα το ένα κοντά στο άλλο. Τώρα όσον αφορά το ψήσιμο υπάρχουν πολλοί τρόποι και μπορείς να επιλέξεις όποιον θέλεις. Το ψήσιμο στον φούρνο και στο air-fryer είναι πιο υγιεινό, αλλά το τηγάνισμα κάνει πιο νόστιμες τις κροκέτες μας. Εσύ αποφασίζεις τον τρόπο ψησίματος. Η διαδικασία ωστόσο, παραμένει η ίδια.
Περνάμε τα μπαλάκια μας πρώτα από το αυγό και μετά από τη τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Ή αλλιώς, απλώνεις μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα τοποθετείς πάνω. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα. Το ίδιο θα κάνεις και με τον air-fryer , αλλά θα ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευής. Μόλις οι κροκέτες είναι έτοιμες, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Οι πιο νόστιμες γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί που λιώνουν στο στόμα θα γίνουν από τις πιο αγαπημένες σου.
Extra tips:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι τυρί θέλεις στη συνταγή μας. Τα αγαπημένα μου που προτιμώ να χρησιμοποιώ είναι η μοτσαρέλα, η γκούντα, το ανθότυρο, η φέτα αλλά και το blue cheese.
- Εκτός από τυρί, μπορείς να βάλεις περισσότερα υλικά στις πατατοκροκέτες μας. Για παράδειγμα μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές, ελιές, κοτόπουλο, προσούτο, κρεμμυδάκι φρέσκο και ξερό και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
- Είναι το ιδανικό πιάτο για ένα οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, όπως επίσης και για ένα πάρτι ή συγκέντρωση.
- Αν θέλεις, μπορείς να περάσεις τις κροκέτες από αλεύρι πρώτα πριν τα βουτήξεις στο αυγό. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πιο ζουμερές και αφράτες.
- Συνόδευσε αυτές τις κροκέτες με κάποια δροσερή σος, με γιαούρτι αλλά και με μία ελαφριά σαλάτα. Δες εδώ διάφορες σαλάτες για να διαλέξεις.
- Υπέροχες κροκέτες με κρεμμύδι για ένα εναλλακτικό πιάτο.
- Κεφτεδάκια με τόνο και ρύζι για να εκπλήξεις τους πάντες.
- Φτιάξε κεφτεδάκια με σπανάκι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
- Νηστίσιμα κεφτεδάκια καρότου για μικρούς και μεγάλους.
- Κεφτεδάκια από φακή έχεις δοκιμάσει; Ήρθε η ώρα!
Μοιράσου αυτές τις υπέροχες γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!