Η πιο νόστιμη ζύμη για Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια. Φτιάξε τη φέτος τα Χριστούγεννα και μάγεψε τους πάντες με τη νοστιμιά τους.
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια
Φτιάξε και εσύ τη πιο νόστιμη ζύμη για κουλουράκια και θα με θυμηθείς. Η συγκεκριμένη συνταγή θα απογειώσει σε γεύση τα κουλουράκια σου και όλοι θα αναρωτιούνται πως τα έκανες.
Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να τα φτιάξεις και εσύ.
Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη:
- 2,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 κούπα μαλακό βούτυρο
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για αρχή κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μπεικιν, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακάτεψε τα καλά όλα μαζί και άφησε τα στην άκρη.
Στη συνέχεια βάλε στο δοχείο του μίξερ, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτύπησε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα και να αφρατέψει καλά το μείγμα. Πρόσθεσε και το αυγό και άσε το ανακατευτεί μαζί με υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά. Κατέβασε τη ταχύτητα στο μίξερ σου και ρίξε σιγά σιγά μέσα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ
Πάρε ένα ταψί και βάλε μία λαδόκολλα πάνω του. Κόψε τη ζύμη σε ζυμαράκια και άνοιξε ελάχιστα το κάθε ζυμαράκι. Κάνε διάφορα σχήματα με τα ειδικά σχήματα για κουλουράκια που μπορείς να βρεις σε κάποιο ζαχαροπλαστείο ή σε κάποιο κατάστημα και βάλε τα πάνω στη λαδόκολλα. Μπορείς να φτιάξεις επίσης διάφορα σχήματα με τα χέρια σου.
Πασπάλισε τα με ζάχαρη ή με κανέλα ή με κακάο και στη συνέχεια ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε τα από τον φούρνο και τοποθέτησε τα στην αγαπημένη σου πιατέλα. Τα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια σου είναι έτοιμα να τα απολαύσεις. Μπορείς να τα περάσεις από λιωμένη σοκολάτα για να είναι πιο σοκολατένια. Βάλε φαντασία και φτιάξε ότι σχέδιο θέλεις πάνω στα κουλουράκια σου.
Καλή επιτυχία!