Αυτή η vegan, νηστίσιμη ζύμη για κρέπες θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου. Για όλες τις περιστάσεις, χωρίς αυγά και βούτυρο.
Vegan, νηστίσιμη ζύμη για κρέπες
Μία από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες είναι να παίρνω διάφορες συνταγές και να τις κάνω vegan. Εκτός του ότι έχω κόψει κάθε ζωικό ποιόν εδώ και χρόνια, πιστεύω ότι οι vegan συνταγές είναι πολύ πιο εύκολες και κυρίως πολύ πιο νόστιμες και ευεργετικές για τον οργανισμό μας.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εφηύρα και αυτή τη vegan συνταγή για κρέπες χωρίς αυγά, βούτυρο ή κάποιο άλλο ζωικό πρόσθετο. Αμέσως την αγάπησα και από τότε τη φτιάχνω πολύ συχνά. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή την εύκολη ζύμη.
Υλικά για περίπου 10-15 κρέπες:
- Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- 1 λίτρο κάποιο φυτικό γάλα της επιλογής σου (αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας κλπ.)
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Λάδι για το ψήσιμο
Διαδικασία για τη νηστίσιμη ζύμη για κρέπες
Αυτή η ζύμη γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις τις νόστιμες κρέπες που θέλεις. Σε ένα βαθύ μπολ ρίξε το φυτικό γάλα που έχεις επιλέξει μαζί με τις βανίλιες, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια κοσκίνισε καλά το αλεύρι.
Ρίξε μέσα στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μία ζύμη που θα μπορεί να απλωθεί καλά στο τηγάνι. Δεν πρέπει να είναι πολύ αραιή αλλά ούτε και πολύ πηχτή. Μπορεί να μην χρειαστείς και όλο το αλεύρι, ανάλογα με τη σύσταση της ζύμης και πόσο αραιή τη θέλουμε.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει. Με αυτή τη κίνηση, οι κρέπες μας θα γίνουν πιο τραγανές και ζουμερές. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τις κρέπες μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά (υπολόγισε 1 κουταλιά της σούπας περίπου λάδι για 2 κρέπες). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος λάδι θέλουμε για το ψήσιμο.
Βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά από τη ζύμη στο τηγάνι και την απλώνουμε καλά. Με το που γίνει από τη μία πλευρά, τη γυρνάμε και από την άλλη και έτοιμη η κρέπα μας. Γεμίζουμε τις κρέπες μας με ότι υλικά μας αρέσουν και σερβίρουμε. Αυτή ήταν η εύκολη, vegan, νηστίσιμη ζύμη για κρέπες για όλη την οικογένεια.
Extra tips:
- Για να έχεις απόλυτα vegan κρέπες, γέμισε τις με κάποιο φρούτο, μαρμελάδα, vegan πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι Αγαύης, κάποιο φυτικό γιαούρτι ή σαντιγί αλλά και με ότι άλλο επιθυμείς. Επίσης, στόλισε τις με ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα αλλά και κακάο σε σκόνη.
- Στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρα vegan προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη συνταγή μας και να την απογειώσεις.
- Φτιάξε σπιτική vegan μερέντα για όλες τις ώρες της ημέρας.
- Τα πιο νόστιμα vegan κρουασάν χωρίς αυγά και γάλα.
- Από τους πιο εύκολους λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο.
- Vegan ζύμη για βάφλες για να ξετρελάνεις τους πάντες.
- Νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι για όλες τις περιστάσεις.
- Εύκολη συνταγή για νηστίσιμους πατατοκεφτέδες.
Μοιράσου αυτή την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!