Τα πιο λαχταριστά vegan κρουασάν χωρίς αυγά ή γάλα , είναι έτοιμα να τα απολαύσεις ως πρωινό ή ως ένα νόστιμο γλυκάκι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Vegan κρουασάν χωρίς αυγά ή γάλα
Μπορώ να πω ότι λατρεύω τα κρουασάν με ότι γέμιση και να έχουν και όπως και αν φτιάχνονται. Τρελαίνομαι να τα τρώω ως πρωινό με μαρμελάδα ή μερέντα αλλά και μόνα τους σε συνοδεία με τον καφέ μου.
Έτσι αποφάσισα να φτιάξω και εγώ τα δικά μου χειροποίητα κρουασάν αλλά σε μία πιο υγιεινή και vegan εκδοχή μιας και έχω αρχίσει να καταναλώνω πολλά vegan προϊόντα.
Πάμε να δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα vegan κρουασάν χωρίς αυγά ή γάλα .
Τι θα χρειαστείς:
- 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισή κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (ανάλογα τις προτιμήσεις σας διαλέξτε και το λάδι που θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάδι καρύδας)
- Μισό γιαούρτι σόγιας
- 1 κούπα γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
Για τη γέμιση:
- Μαρμελάδα της επιλογής σου
- Σιρόπι Αγαύης
- Marple Syrup
- Μαύρη σοκολάτα
Κρουασανάκια εν δράση
Η διαδικασία για να φτιάξουμε τα κρουασάν μας, είναι από τις πιο εύκολες μιας και γίνεται όπως κάθε άλλη ζύμη που ανοίγουμε. Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μικρό μπολάκι, τη μαγιά μας και 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας ή καρύδας ή αμυγδάλου και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορείς να βάλεις όποιο vegan γάλα επιθυμείς, όπως και στη συνέχεια της συνταγής μας.
Για περισσότερες νόστιμες vegan συνταγές δες εδώ
Στη συνέχεια μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα που έχουμε επιλέξει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς.
Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη για τα κρουασάν και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου αφού τη σκεπάσουμε με διάφορα πανιά.
Για περισσότερες νόστιμες vegan συνταγές δες εδώ
Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, βάζουμε λίγο αλεύρι σε μία ξύλινη επιφάνεια, διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Κόβουμε σε μικρά τριγωνάκια και τα τυλίγουμε σαν μικρά κρουασανάκια. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με τα υλικά που επιθυμούμε, όπως μαρμελάδα και μαύρη σοκολάτα για περισσότερη απόλαυση. Ωστόσο, είναι πολύ νόστιμα και μόνα τους.
Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και τα πασαλείβουμε με λίγο ηλιέλαιο για περισσότερο χρώμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα λατρεμένα μας, vegan κρουασάν χωρίς αυγά ή γάλα, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Για περισσότερα κρουασάν, απλά διπλασίασε τις δόσεις των υλικών.
- Τα ειδικά vegan προϊόντα μπορείς να τα προμηθευτείς, στα καταστήματα με φυτικά προϊόντα και σε διάφορα σούπερ – μάρκετ.
- Μπορείς να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα και έτοιμα. Επίσης, μην ξεχνάς να τα βουτήξεις μέσα στον αγαπημένο σου ζεστό καφέ.
- Go vegan, save the animals.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!