Αυτά τα ruby τρουφάκια καρύδας είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα. Η ruby ροζ σοκολάτα είναι από τα υλικά που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.
Ruby τρουφάκια καρύδας
Η Ruby είναι μία καινούρια ποικιλία σοκολάτας με ροζ χρώμα. Κι όμως είναι ροζ, πεντανόστιμη και πολύ στη μόδα. Χρησιμοποιείται πολύ σε διάφορα γλυκάκια και έχει γίνει πολύ γνωστή στον κόσμο. Έτσι είναι και αυτό το γλυκάκι που ο συνδυασμός της σοκολάτας και καρύδας, είναι ότι πρέπει. Αυτά τα τρουφάκια, γίνονται εύκολα, γρήγορα και πολύ μοναδικά.
Θέλετε ένα σπιτικό γλυκό για να γλυκαθείτε χωρίς να ταλαιπωρηθείτε; Ξεχάστε την σοκολάτα γάλακτος, τη λευκή, τη μαύρη και δοκιμάστε την ruby, την πιο ρομαντική σοκολάτα, που θα βάλει χρώμα στην κουζίνα σας και θα σας ξετρελάνει. Τα ruby τρουφάκια καρύδας με ροζ σοκολάτα είναι μια γλυκιά αμαρτία, ό,τι πρέπει για να κεράσετε τους φίλους σας και τον εαυτό σας. Είναι πολύ νόστιμη συνταγή χωρίς αβγά και χωρίς πολλά υλικά. Διατηρούνται σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για τέσσερις με πέντε ημέρες. Μπορείτε να τα καταναλώσετε απόγευμα, αν συνοδευτούν με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί. Μπορείτε όμως να τα καταναλώσετε και ως εναλλακτικό πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια. Προτείνουμε και την υγιεινή εκδοχή τους, για να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις.
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά για περίπου 12 κομμάτια:
- 250 γραμμάρια ροζ ή ruby σοκολάτα (σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής)
- 25 ml γάλα καρύδας
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 25 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση και διαδικασία για τα ruby τρουφάκια καρύδας
Για αρχή, λιώνετε σε μπεν μαρί τη ροζ σοκολάτα σε κομματάκια και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος . Ρίχνετε το γάλα καρύδας και ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να έχετε μια κρέμα.
Στρώνετε ένα ταψάκι με μεμβράνη, αδειάζετε το μείγμα, το σκεπάζετε με μεμβράνη, χωρίς να την πιέζετε, και το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Το μείγμα μας πρέπει να είναι στερεό για να μπορούμε να το πλάσουμε με τα χέρια μας.
Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, πλάθετε μπαλάκια και τα περνάτε από την ψιλοκομμένη καρύδα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες ακόμα στο ψυγείο να σφίξουν καλά και έτοιμα τα ruby τρουφάκια καρύδας για να τα απολαύσεις.
Έξυπνες ιδέες και tips:
- Για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε αντί για σοκολάτα σπιτική μους φράουλα. Χτυπήστε στο μίξερ 30 φράουλες και 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέστε τα στο μείγμα.
- Η ίδια γέμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κρέπες ή τούρτες.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επικάλυψη ινδική καρύδα ή ότι άλλο υλικό σας αρέσει.
- Σε περίπτωση που θέλετε τα τρουφάκια σας νηστίσιμα, χρησιμοποιήστε σοκολάτα υγείας που κυκλοφορεί και με γέμιση φράουλα για παρόμοια γεύση ή κουβερτούρα. Μια άλλη νηστίσιμη και υγιεινή εναλλακτική είναι να λιώσετε 300 γραμμάρια φράουλες σε πουρέ για τη γέμιση.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με κασιους ή φουντούκια.
- Για πιο πειραγμένη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση δύο κουταλάκια του γλυκού λικέρ.
- Σε περίπτωση που κάνετε διατροφή, μην ανησυχείτε. Ένα τρουφάκι έχει περίπου 110 θερμίδες, δηλαδή όσο ένα μεγάλο μήλο. Φυσικά θα αποφύγετε το πρόσθετο λικέρ. Αν φάτε δύο από αυτά και πιείτε και ένα ποτήρι νερό, τότε θα δείτε ότι κάθε λιγούρα θα σας περάσει. Πότε να τα φάτε; Όποτε θέλετε! Συνιστώνται όμως ιδιαίτερα πριν ή μετά από κάποια σωματική άσκηση, το απόγευμα με τον καφέ ή μετά το φαγητό σαν επιδόρπιο.
- Αν δεν βρίσκεις ruby σοκολάτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι άλλη σοκολάτα σου αρέσει.
- Φτιάξε νόστιμα light τρουφάκια σοκολάτας με μόνο 3 υλικά.
- Ώρα να δοκιμάσεις ξεχωριστά τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι.
- Υπέροχα τρουφάκια oreo με μόνο 3 υλικά για όλη την οικογένεια.
Μοιράσου αυτό το εύκολο γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!