Η πιο νόστιμη και λαχταριστή μούς σοκολάτας που υπάρχει. Ετοιμάσου να την απολαύσεις.
Μούς σοκολάτας
Και εκεί που καθόμουν και χάζευα τηλεόραση, είδα μία διαφήμιση για μία συνταγή για μούς σοκολάτας. Ήθελα και να φάω γλυκό σαν τρελή, οπότε λέω, εδώ είμαστε, τι κάνουμε τώρα; Αυτή η μούς μου φώναζε από το γυαλί και μου έλεγε να πάω να τη φάω.
Ωστόσο, κράτησα χαρακτήρα και μιας και βαριόμουνα να βγω έξω να ψωνίσω τα υλικά που χρειάζονται, έφτιαξα τη δική μου παραλλαγή και δεν το μετάνιωσα. Τα υλικά που είχα στο ψυγείο μου με έβγαλαν ασπροπρόσωπη για άλλη μία φορά.
Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως την έκανα.
Τι θα χρειαστείς για τη μούς σοκολάτας:(Για 3-4 μπολάκια)
- Μισό λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 1 σοκολάτα γάλακτος
- 100 γραμμάρια καρύδια σπασμένα
- 2 βανίλιες
- Τρούφα σοκολάτας (για διακόσμηση)
Εκτέλεση
Για αρχή σπάσε τα αυγά σε μία λεκάνη και διαχώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους. Κράτησε τους κρόκους σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε τους μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, άσε το στην άκρη.
Στη συνέχεια βάλε το γάλα σε μία κατσαρόλα και άσε το να ζεσταθεί λίγο σε σημείο να αρχίσει να βγάζει λίγες φουσκάλες. Μόλις ζεσταθεί, ρίξε το μείγμα των αυγών μέσα στο γάλα και ανακάτεψε για 5 λεπτά. Έπειτα, ρίξε και το κόρν-φλάουρ και ανακάτευε συνεχόμενα μέχρι να πάρει μία βράση. Το μείγμα για να είναι έτοιμο, πρέπει να πήξει λίγο. Μόλις πήξει ελάχιστα, βγάλε το πάνω από το μάτι της κουζίνας, και πρόσθεσε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει καλά. Με το που λιώσει η σοκολάτα, πρόσθεσε και τα καρύδια και σέρβιρε σε μικρά μπολάκια.
Για περισσότερα νόστιμα και λαχταριστά γλυκά πάτα εδώ
Βάλε τα μπολάκια στο ψυγείο για 1-2 ώρες και είναι έτοιμα να τα καταναλώσεις. Τέλος, στόλισε με τρούφα σοκολάτας και η μούς σοκολάτας είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Υ.Γ: Μπορείς να διακοσμήσεις τη μούς με τρούφα, καρύδα, διάφορους ξηρούς καρπούς, σαντιγί και διάφορα φρούτα.
Καλή επιτυχία!