kotopoulo-ala-krem-me-manitaria-kai-krousta-parmezanas-piata-diatrofi-sintages-kouzina-mageiriki-eisaimonadikigr

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και κρούστα παρμεζάνας

Φτιάξε και εσύ το πιο νόστιμο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και κρούστα παρμεζάνας. Ένα υπέροχο πιάτο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και κρούστα παρμεζάνας

kotopoulo-ala-krem-krousta-parmezanas-manitaria-sintagi-mageiriki-diatrofi-piata-eisaimonadikigr

Η συγκεκριμένη υπέροχη συνταγή είναι εμπνευσμένη από ένα πιάτο που δοκίμασα σε ένα υπέροχο εστιατόριο και ήθελα τόσο πολύ να τη φτιάξω και μόνη μου. Έκανα διάφορες παραλλαγές, μέχρι που πέτυχα τη πιο νόστιμη παραλλαγή του συγκεκριμένου κοτόπουλου. Δοκίμασε να τη φτιάξεις και εσύ και θα με θυμηθείς!

 

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ αυτή την υπέροχη νοστιμιά.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για το κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και κρούστα παρμεζάνας:



 

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη,
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι

 

 

 

 

 

Διαδικασία

parmezana-kotopoulo-manitaria-krema-galaktos-sintagi-krousta-eisaimonadikigr

 

Η προετοιμασία του συγκεκριμένου πιάτου είναι πολύ ενδιαφέρουσα μιας και συνδυάζει δύο τρόπους ψησίματος, αλλά είναι πολύ εύκολο ως πιάτο και μπορείτε να το δημιουργήσετε για ένα πλούσιο και ρομαντικό δείπνο.

Για αρχή, πλένουμε καλά το κοτόπουλο και του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη. Μόλις το ετοιμάσουμε, βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το στήθος κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μαγειρικής δες εδώ

 

Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά και βάλε τη παρμεζάνα σε ένα άλλο μεγάλο πιάτο. Πέρνα το κοτόπουλο, πρώτα από το αυγό και μετά από τη παρμεζάνα και τοποθέτησε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί με λίγη λαδόκολλα για να μην κολλήσει κάτω. Ψήσε το στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας μας.

Στη συνέχεια, ψιλόκοψε το κρεμμύδι και τσιγάρισε το στο ίδιο τηγάνι που έψησες το κοτόπουλο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και έπειτα ρίξε μέσα τα μανιτάρια κονσέρβας, αφού να τα πλύνεις καλά. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και μόλις γίνουν τα μανιτάρια, σβήσε με το λευκό κρασί. Τέλος, ρίξε τη κρέμα γάλακτος και άσε τη να βράσει μέχρι να σφίξει λίγο.

 

Δες εδώ πως να φτιάξεις λαχταριστές κοτομπουκιές

 

Σέρβιρε το κοτόπουλο μας σε μία πιατέλα και ρίξε από πάνω το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Συνδύασε το πιάτο με ρύζι ή ότι άλλο υλικό της επιλογής σου προτιμάς και απογείωσε τη γεύση του.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!



Post Author: Eisaimonadikigr