Μάθε και εσύ πως να φτιάξεις τη πρώτη και τη πιο αυθεντική συνταγή της αγαπημένης μας καρμπονάρα. Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Αυθεντική καρμπονάρα
Εσύ γνωρίζεις ποια ήταν η πρώτη συνταγή για καρμπονάρα που φτιάχτηκε ποτέ; Το ήξερες ότι η σημερινή καρμπονάρα δεν έχει καμία σχέση με τη παλιά; Ξέρεις τι υλικά περιείχε και ποια ήταν η διαδικασία της; Αν όχι ήρθε η ώρα να μάθεις.
Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ την αυθεντική καρμπονάρα που πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία.
Τι θα χρειαστείς για την αυθεντική καρμπονάρα:
- Μισό κιλό σπαγγέτι νούμερο 6
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια μπέικον
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη πρώτη καρμπονάρα που εφευρέθηκε ποτέ, είναι πολύ εύκολη και οικονομική. Επίσης, δεν χρειάζονται πολλά υλικά και δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα υλικά της σημερινής καρμπονάρας, όπως κρέμα γάλακτος. Η κρέμα γάλακτος λείπει παντελώς από τη συνταγή μας και δεν θα χρειαστείτε παραπάνω περιττά συστατικά.
Ας ξεκινήσουμε! Για αρχή βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Οι Ιταλοί, από τις παλιές εποχές προτιμούσαν τα μακαρόνια τους al dente και όχι πολύ ψημένα. Τα μακαρόνια γενικά, είναι από τα πιο συνηθισμένα πιάτα των Ιταλών και πολλές φορές αντικαθιστούν και το ψωμί τους.
Για περισσότερες συνταγές πάτα εδώ
Στη συνέχεια βγάλε τα μακαρόνια από τη κατσαρόλα, χωρίς να τα πλύνεις, απλά σούρωσε τα και ρίξε τους ελάχιστο λάδι και ανακάτεψε τα. Βάλε τα ξανά στη κατσαρόλα τους για να διατηρηθούν ζεστά.
Έπειτα κόψε σε κομματάκια το μπέικον και τσιγάρισε το για 2-3 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφού πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίξε τους μέσα τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και τέλος, βάλε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να πάνε παντού και να ψηθούν καλά.
Μόλις ψηθούν και τα αυγά, απέσυρε από τη φωτιά και σέρβιρε σε μία πιατέλα και η καρμπονάρα μας η αυθεντική είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!