eukoles-mpares-xoris-zaxari-me-2-ilika-ugieines-sousami-siropi-sfendamou-eisaimonadikigr

Μπάρες χωρίς ζάχαρη με μόνο 2 υλικά έτοιμες σε 10 λεπτά

Θέλεις τις πιο εύκολες μπάρες χωρίς ζάχαρη με μόνο 2 υλικά; Τότε βρήκες αυτό που ψάχνεις. Έτοιμες μέσα σε μόνο 10 λεπτά, χωρίς κόπο.

 

Μπάρες χωρίς ζάχαρη 2 υλικών

mpares-me-liga-ilika-xoris-zaxari-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Συχνά πυκνά μου αρέσει να ψάχνω διάφορες υγιεινές εκδοχές από γλυκά που μου αρέσουν. Οι μπάρες είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό γλυκό που μου αρέσει και να το τρώω όταν έχω μία λιγούρα. Μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου ή να τις αγοράσεις από όπου θέλεις. Αλλά πόσο τέλειο θα ήταν να μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου και μάλιστα χωρίς ζάχαρη; Και όχι μόνο αυτό!

Αποτελούνται από μόνο 2 υλικά και ο τρόπος παρασκευής τους είναι από τους πιο εύκολους. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτές τις εύκολες μπάρες.

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 10 μεσαίες μπάρες:



 

  • 1 φλυτζάνι σουσάμι (150-160 γραμμάρια υπολόγισε)
  • Μισό φλυτζάνι σιρόπι σφενδάμου (125 ml περίπου)

 

  • Λαδόκολλα για να τις απλώσουμε πάνω
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για το άλειμμα

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τις εύκολες μπάρες χωρίς ζάχαρη

mpares-me-mono-2-ilika-xoris-zaxari-gluka-ugieines-epiloges-eisaimonadikigr

 

Πάμε να σου δείξω πως θα φτιάξουμε τις πιο εύκολες μπάρες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα και γρήγορα γίνονται και σίγουρα θα τις φτιάχνεις όποτε βρίσκεις την ευκαιρία. Είναι το κατάλληλο γλυκάκι για όταν θέλεις κάτι ελαφρύ, υγιεινό, με ελάχιστες θερμίδες και υλικά. Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και μπορείς να τις μοιραστείς με όποιον/α θέλεις.

Για αρχή, βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα τετράγωνο ταψάκι και απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολλα αλείφουμε πάλι λίγο λάδι ή βούτυρο με τον ίδιο τρόπο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σουσάμι. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι το σουσάμι να αρχίσει να ψήνεται. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε μέτρια φωτιά για να μην καεί το σουσάμι. Με το που αρχίσει να παίρνει χρώμα το σουσάμι, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι σφενδάμου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 

 

Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά μας για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το μείγμα και να μην έχει υγρά. Μόλις πιει όλα τα υγρά του, απλώνουμε το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα στο μισό ταψί υπολόγισε. Αν τις προτιμάς πιο λεπτές, άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Εγώ επειδή τις προτιμώ πιο ”γεμάτες”, απλώνω το μείγμα στο μισό ταψί. Πατάμε καλά με μία βρεγμένη σπάτουλα το μείγμα για να είναι λείο και ομοιόμορφο.

Αφήνουμε το ταψί στην άκρη εκτός ψυγείου να κρυώσει για 4-5 λεπτά. Κόβουμε τις μπάρες σε λωρίδες και έπειτα στα 2 κομμάτια όσο είναι μαλακές. Τέλος, τις αφήνουμε είτε στο ψυγείο, είτε εκτός μέχρι να κρυώσουν καλά και να γίνουν σκληρές για να μπορούμε να τις καταναλώσουμε εύκολα. Οι πιο εύκολες μπάρες χωρίς ζάχαρη με μόνο 2 υλικά, είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτές τις υγιεινές μπάρες χωρίς ζάχαρη με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr